Un italian molcom, în conflict total cu iubita moldoveancă aprigă: ghici cine a câştigat partida?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Un italian molcom, în conflict total cu iubita moldoveancă aprigă: ghici cine a câştigat partida?

GALERIE
barbat batut de femeie
  • barbat batut de femeie
- +

Tot necazul celor doi, care aveau împreună în Bârnova o avere frumuşică, a început după ce Ana l-a pălmuit pe Claudio

 

Un italian a aflat pe propria piele cât de aprige sunt moldovencele. După o relaţie amoroasă în Italia, bărbatul a ajuns la Iaşi, locuind în casa donată de femeie. Criza economică provocată de pandemia de coronavirus a stricat însă relaţia dintre cei doi. Aceasta a ajuns în faţa judecătorilor, italianul cerând protecţia legii.

Claudio A. şi Ana S. au reprezentat un cuplu până în urmă cu o lună, cei doi locuind împreună, în cea mai mare parte a timpului, în Italia. În 2019, femeia i-a donat italianului un apartament situat la etajul unei vile din Bârnova, împreună cu dreptul de coproprietate asupra a 50% din imobil, dar şi asupra a două suprafeţe de teren, totalizând 500 mp. Recent, cei doi s-au stabilit în România. Cum însă afacerile din Italia ale lui Claudio A. nu au mai mers, între cei doi au apărut discuţii referitoare la contribuţia fiecăruia la cheltuielile comune. Certurile au devenit tot mai dese, culminând pe 23 iulie, când bărbatul a chemat poliţia în urma unui incident violent, în cursul căruia fusese pălmuit de femeie.

În aceeaşi zi, Ana S. a chemat un electrician, decuplând instalaţia electrică ce deservea apartamentul de la etaj. Italianul s-a adresat instanţei, cerând emiterea unui ordin de protecţie prin care femeia să fie obligată să păstreze o distanţă de minim 5 metri de el şi să-i permită, totodată, folosirea spaţiilor comune ale casei. Judecătorii au constatat că în esenţă italianul este o victimă, dar solicitarea sa nu respectă condiţiile legii. „Este mai presus de orice îndoială că pârâta are un comportament nepotrivit la adresa fostului său partener, că foloseşte un limbaj trivial şi că urmăreşte, în esenţă, să desfiinţeze într-un fel sau altul contractul de donaţie încheiat la data de 2019. Cu toate acestea, instanţa nu poate reţine că reclamantul s-ar afla într-o stare de pericol, că ar fi într-un stres permanent. De asemenea, reclamantul nu a reuşit să facă dovada nici a stării de ebrietate în care se presupune că s-ar fi aflat pârâta, din înscrisurile depuse la dosar de Secţia de Poliţie a comunei Bârnova nereieşind această situaţie de fapt”, au precizat judecătorii.

Cu alte cuvinte, nu exista o stare de pericol iminent, care să justifice emiterea unui ordin de protecţie. „Ordinul de protecţie nu a fost instituit de legiuitor pentru ca o persoană să «fie lăsată în pace» de o alta, ci pentru a preveni sau a înlătura o veritabilă stare de pericol, pentru a pune la adăpost victima unei violenţe domestice de abuzurile exercitate asupra sa de un alt membru de familie”, au conchis magistraţii, decizând respingerea cererii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.