Un italian şi o fostă Miss România au ajuns să se căsătorească datorită unei reclame la un iaurt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Poveste de dragoste ca la Hollywood

Un italian şi o fostă Miss România au ajuns să se căsătorească datorită unei reclame la un iaurt

GALERIE
italian and Raluca fosta miss romania
  • italian and Raluca fosta miss romania
- +

Unul dintre cele mai frumoase proiecte agro-turistice din Bucovina are în spate o poveste de dragoste ca la Hollywood, între o fostă Miss România, Raluca, şi un cetăţean italian, Jorg, acesta din urmă îndrăgostit de două ori. O dată de bucovineanca din Vama pe care a luat-o de soţie şi cu care are doi copii şi, a doua oară, de Bucovina. De peisajele, oamenii şi casele tradiţionale de aici.

Cu mama soacră, Liliana, bucătar-şef, şi tatăl socru, Vistic, cioban şi crescător de animale, italianul nostru, Jorg, a ridicat, ajutat şi de rudele soţiei sale, Raluca, un loc de basm. De fapt, locul, undeva între Prisaca Dornei şi Vama, era de când lumea acolo, însă pe el se afla doar un saivan de animale şi o stână. A, şi un izvor.

Astăzi, acolo sunt şi trei case vechi, relocate în zonă, şi un foişor. Priveliştea e extraordinară şi dacă vezi şi căsuţele şi guşti din bunătăţile Lilianei şi din brânza făcută de Vistic la stână, zău că te îndrăgoşteşti şi tu de acest loc: Hai La Saivan.

Începutul: o reclamă la iaurt

Să o luăm cu începutul. Începutul e... o reclamă la iaurt, care s-a filmat în ianuarie 2011 la Lisabona, în Portugalia. Actriţa, Raluca, o suceveancă ce în 2005 a câştigat Miss România, iar, în echipa de creaţie, cel care a făcut scriptul, Jorg, italianul. Cei doi s-au întâlnit prima dată într-o maşină care i-a dus spre aeroport, însă abia în avion au început să se cunoască mai bine... Şi să se placă.

 A cerut-o în căsătorie în avion

Ceea ce părea imposibil la început începe să prindă contur, iar protagoniştii acestui “lovestory” Bazat Doar Pe Fapte Reale încep o relaţie, care, doi ani mai târziu, avea să-i aducă la altar.

Că tot veni vorba de nuntă, cererea în căsătorie a avut loc, câteva luni mai târziu de la filmarea reclamei, tot într-un avion, cu care se întorceau de la Frankfurt. După ce a ţinut inelul ascuns într-un coş cu rufe, Jorg a aranjat cu stewardesa să scoată, când îi face el semn, o sticlă de şampanie, despre care îi spusese Ralucăi că o cumpărase pentru mama soacră.

“Trebuie să facem ceva aici!”

În aprilie 2011, de Paşte, Raluca îl aduce pe Jorg la saivanul tatălui ei, pe un deal împădurit de la Prisaca Dornei, comuna Vama. “Am urcat pe jos, iar când am ajuns aici, am fost uimit de locul acesta. E un platou puţin mai sus, am urcat acolo şi era o piatră şi un scăunel pentru muls vacile. M-am aşezat şi am zis: uau, aici e superlativ, e supe frumos. Trebuie să facem ceva aici!”, îşi aminteşte Jorg.

Iniţial, au vrut să construiască o cabană pentru ei şi pentru prieteni, să-şi petreacă vacanţele în Bucovina. Găsiseră şi arhitect şi îşi imaginau deja cam cum să arate cabana, când un sătean le-a spus că are o casă veche în Vama, de peste 100 de ani, şi vrea să o distrugă, pentru lemn de foc. Au fost să vadă casa respectivă şi atunci au luat decizia: “Nu, imposibil să tai aşa o frumuseţe...”. Iar casa respectivă a fost prima casă pe care au relocat-o din Vama, sus, la Hai La Saivan. “E chiar casa asta din spatele meu”, îmi arată Jorg.“Arăta diferit când am luat-o. Era în stare de degradare. Nu era văruită, nu avea pridvor...”.

Citiţi materialul integral pe monitorulsv.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.