anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Un judecător american a aprobat un acord al Apple pentru închiderea unui proces vechi legat de verificarea bagajelor angajaţilor

GALERIE
Apple_sediu
 • Apple_sediu
- +

Un judecător federal din California a aprobat un acord de 30,5 milioane de dolari convenit de Apple pentru încheierea unui proces vechi de un deceniu, în care compania era acuzată că nu a plătit 15.000 de angajaţi comerciali pentru timpul petrecut în controale de securitate după încheierea schimbului lor, transmite Reuters.

Judecătorul districtual William Alsup din San Francisco a aprobat acordul convenit în cadrul unui proces colectiv vechi din 2013. Curtea supremă din California s-a folosit de acest caz pentru a decide că legislaţia statului cere ca angajaţii să fie plătiţi atunci când trec prin controale de securitate obligatorii.

Walmart şi Amazon.com se află printre companiile care trec prin procese similare. Anul trecut, Amazon şi o agenţie de plasare a forţei de muncă au convenit să plătească 8,7 milioane de dolari, unor 42.000 de lucrători în depozite, pentru a încheia unele dintre cazuri.

Reclamanţii din cazul Apple au susţinut că lucrătorii din comerţul cu amănuntul au aşteptat adesea câteva minute după terminare, şi uneori mai mult, pentru a le fi verificate bagajele înainte de a putea părăsi magazinele în care lucrau. Apple şi avocaţii reclamanţilor nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Alsup a respins cazul în 2015, spunând că lucrătorii nu se aflau sub controlul companiei în timpul controalelor de securitate, deoarece nu li se cere să aducă la locul de muncă obiecte personale care ar trebui verificate.

O curte federală de apel a cerut Curţii Supreme din California să decidă dacă timpul petrecut în screening-uri după încheierea programului de lucru trebuie să fie compensat conform legii statului.

În 2020, instanţa de stat a decis împotriva Apple, declarând că nu este practic să ne aşteptăm ca angajaţii să nu aducă bunuri personale la serviciu. Curtea federală a reluat apoi cazul, iar Alsup a declarat anul trecut că intenţionează să acorde o judecată sumară reclamanţilor şi să dispună un proces pentru daune.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.