De Business

Punem punctul pe știi

Un juriu format din 25 de personalități va acorda premiile PIN Awards. Gala va avea loc mâine

miercuri, 22 mai 2024, 03:15
3 MIN
 Un juriu format din 25 de personalități va acorda premiile PIN Awards. Gala va avea loc mâine

Patru femei remarcabile din domeniul tehnologiei informației concurează în acest an pentru unul dintre premiile industriei tech din regiune – PIN Awards. Câștigătoarea va fi desemnată prin votul juriului – compus din 25 de personalități din IT, mass-media și din lumea academică, iar trofeul PIN va fi acordat în cadrul Galei PIN Awards 2024. Pe lângă premiul Tech Woman of the Year, vor fi acordate alte 13 trofee, între care un premiu special al juriului și un premiu decernat unei personalități sau companii din domeniul tehnologiei, pentru întreaga activitate.

Inovația și efortul companiilor din domeniul Tech de a veni în sprijinul comunității vor fi celebrate la Gala Pin Awards 2024, spun reprezentanții Asociației PIN, organizație creată pentru promovarea tehnologiei și industriilor creative. În orașul cu una dintre cele mai mari comunități de IT, prea puțini dintre ieșeni știu, de fapt, ce produc companiile tech din regiune și cum le poate fi de folos munca oamenilor implicați în aceste companii. Iar o deschidere către piața locală, o mai mare dorință de a împărtăși propriile rezultate cu cei din jur și de a colabora pentru binele zonei în care companiile din Tech își desfășoară activitatea nu pot aduce decât beneficii ieșenilor, susține Dan Zaharia, co-organizator Gala PIN awards 2024.

 

„Ne dorim ca în acest an gala PIN awards 2024 să mizeze în special pe celebrarea industriei TECH și a oamenilor care depun eforturi să inoveze și să schimbe în bine comunități și percepții. Scopul nostru este să lăsăm la o parte etichetele puse de niște premii sau trofee și să punem în lumină idei care să ne inspire, să ne conecteze cu rezultatele optimiste ale muncii noastre colective. În ciuda tuturor schimbărilor și presiunilor economice din industrie, avem cu ce miza pentru un viitor tech mai bun”, spune Dan Zaharia.

 

Premii împărțite pe trei categorii: Proiecte, Companii, Oameni

 

În cadrul galei se vor acorda două premii speciale și alte 12 premii împărțite pe trei categorii (Proiecte, Companii, Oameni). Iar celebrarea eforturilor făcute de companiile din domeniul tech de a veni în sprijinul comunității aduce în acest an și cel mai mare număr de premii la categoria Proiecte (șase din 12), dar și cel mai mare număr de nominalizări. De exemplu, pentru câștigarea trofeului acordat pentru inițiativa educativă a anului concurează nu mai puțin de nouă proiecte.

Iar pentru trofeul acordat pentru inițiativa anului pe proiecte de responsabilitate socială concurează șapte candidați. Prin responsabilitatea socială a întreprinderilor se înțelege că acestea au o datorie mai mare față de societate decât simpla furnizare de locuri de muncă și obținerea de profituri. Ceea ce înseamnă că liderii de companii responsabile social iau în considerare impactul social și de mediu atunci când iau decizii.

Tot în cadrul secțiunii Proiecte se vor acorda premii pentru “Top Employer Branding Initiative”, „Best Tech Initiative in Moldova”, „Prize for the Impact in Community” și „Office Development of the Year”.

 

Cine concurează pentru „startup-ul anului”

 

În cadrul secțiunii dedicate companiilor vor fi decernate patru premii, iar cel pentru startup-ul anului e râvnit de șase companii nominalizate: Apollo AI Technologies, Ezymem, We Reload, Slacka!, Client Zen și Amplified Software International. În afară de acesta, companiile de tech din regiune mai concurează pentru premiile „New entrant of the Year”, „IT Company of the Year” și „Shared Services Center of the Year”.

Însă proiectele sunt făcute de companii, care sunt conduse de oameni, iar Gala Pin Awards 2024 nu uită să îi premieze și pe oamenii din industria tech din regiune. Așa că în cadrul secțiunii People vor fi acordate două premii: „Manager of the Year” și „Tech Woman of the Year”.

În total, peste 50 de nominalizări au fost selectate pe lista scurtă a nominalizaților la premiile PIN Awards – Gala Premiilor Industriei TECH Regionale ediția 2024, care va avea loc joi, 23 mai, la Centrul de Evenimente Agora. (vezi aici nominalizările: https://pinawards.ro/).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii