Un laborator al Facultăţii de Electronică, dotat cu aparatură de ultimă generaţie de firma Bitron
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Un laborator al Facultăţii de Electronică, dotat cu aparatură de ultimă generaţie de firma Bitron

Valoarea celor 20 de kituri educaţionale este de 120.000 de euro.

GALERIE
laborator Facultatea de Electronica
  • laborator Facultatea de Electronica
- +

Un laborator al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie în valoare de 120.000 de euro în cadrul unui parteneriat cu o companie italienă. Laboratorul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) a fost inaugurat în acest semestru, fiind dotat cu 20 de kituri educaţionale destinate studiului în cadrul disciplinei „Internet of Things” (IoT) de către compania Bitron Electronics Engineering, iar primii studenţi care se vor bucura de aceste dotări sunt cei cu specializare în limba engleză de la Departamentul de Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la ETTI. 

Şef lucrări dr. ing. Daniel Mătăsaru, titularul disciplinei „Internet of Things” de la ETTI, a fost iniţiatorul colaborării dintre compania italiană şi TUIASI pentru dotarea acestui laborator. Profesorul a precizat faptul că ideea acestei colaborări a venit în urmă cu doi ani, în acea perioadă dorindu-se realizarea unui kit educaţional alături de doi dintre studenţii specializării Telecomunicaţii de la ETTI. Ulterior, programul a fost dezvoltat, optimizat şi realizat fizic în cadrul companiei Bitron. „Sunt foarte recunoscător pentru deschidere şi sprijinul necondiţionat lui Paolo di Maio - Engineering Manager BEE Iaşi, managementului Bitron Group Italia pentru că a înţeles importanţa parteneriatului cu mediul academic şi, nu în ultimul rând, tuturor celor implicaţi în realizarea acestui kit educaţional”, a precizat şef lucrări dr. ing. Daniel Mătăsaru.

Cele 20 de kituri în valoare de aproximativ 120.000 de euro constau în echipamente hardware (senzori, module comunicaţii, actuatori etc) şi software-ul aferent acestora. „Prin această donaţie Bitron îşi doreşte să aibă impact asupra educaţiei viitorilor ingineri, creându-le acestora posibilitatea de a se exprima în modul IoT şi contribuind astfel la inovaţia tehnologică. Scopul acestor kituri educaţionale este de dezvoltare, de activare a curiozităţii studenţilor şi de stimulare a creativităţii lor”, a precizat Paolo di Maio, Engineering Manager la BEE Iaşi.

Cu ocazia inaugării acestui laborator, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi şi compania italiană vor semna un acord de colaborare valabil pe durata a 4 ani. Acest acord prevede stagii de practică şi internship pentru studenţi în cadrul companiei, furnizarea de teme de licenţă, disertaţie şi doctorat şi suport logistic şi informaţional din partea Bitron Electronics Engineering pentru realizarea lor practică, dar şi vizite de studiu în cadrul companiei sau colaborări cu cadre didactice interesate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.