Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un lunetist a împuşcat patru persoane la Washington şi apoi s-a sinucis

GALERIE
sniper
  • sniper
- +

Un bărbat s-a sinucis în momentul în care era pe punctul să fie arestat, după ce a rănit prin împuşcare patru persoane şi a declanşat o desfăşurare sectaculoasă a forţelor de securitate într-un cartier înstărit de la Washington, anunţă poliţia, relatează AFP.

Patru persoane - inclusiv o fată în vârstă de 12 ani - au fost rănite vineri după-amiaza în tiruri de armă de foc în cartierul Connecticut Avenue-Van ness, în nord-vestul capitalei americane, unde se află numeroase ambasade şi şcoli.

Trei dintre răniţi, transportaţi la spital, se aflau în stare stabilă.

O a patra victimă, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a primit îngrijiri la faţa locului.

”Suspectul pe care-l credem responsabil de aceste fapte a murit”, a anunţat într-o conferinţă de presă, vineri seara (ora locală), şeful Poliţiei din Washington, Robert Contee.

Potrivit lui Robert Contee, bărbatul s-a sinucis în timp ce poliţia pătrundea în apartamentul acestuia, situat la etajul cinci al unui imobil, în care anchetatori au descoperit ”un dispozitiv de tip sniper cu un trepied”, cel puţin şase arme de foc - inclusiv puşti de asalt cu lunetă - şi ”multă, multă muniţie”.

Mobilul atacatorului rămâne necunoscut, însă, ”evident, intenţia sa era să ucidă şi să rănească membri ai comunităţii noastre”, a declarat şeful poliţiei.

O înregistrare video pusă în circulaţie pe reţele de socializare, filmată aparent din perspectiva atacatorului, surprinde oameni fugind pentru a se adăposti, sub tirul unor arme automate.

”Pare foarte autentic”, a apreciat Robert Contee, precizând că această înregistrare video este necesar să fie expertizată şi că nu ştie dacă a fost filmată în direct sau postată ulterior.

Numeroşi membri ai forţelor de ordine, chemaţi către ora locală 15.20 (22.20, ora României), echipaţi cu puşti şi impozante scuturi antiglonţ, au încercuit zona şi au închis şcoli şi o universitate.

Numeroşi locuitori au fost evacuaţi rapid din zonă, unde s-au auzit numeroase dotobări, potrivit unor înregistrări video postate pe reţele de socializare.

Poliţia din Washington a anunţat vineri seara alte două atacuri armate, în alte cartiere ale capitalei.

În total, 226 de omucideri au fost înregistrate în capitala Statelor Unite în 2021 - un bilanţ cu 14% mai mare decât în 2020.

”Suntem hotărâţi să ajutăm locuitorii şi să oprim violenţa cu arme de foc”, a anunţat în faţa presei primarul democrat al Washingtonului Muriel Bowser.

”Accesul uşor la arme de foc trebuie să înceteze”, a denunţat ea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri