anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Un magnat a pariat 44,2 milioane euro pe Romgaz

Acesta este cel mai mare ordin de cumpărare plasat de o persoană fizică pentru achiziţia de acţiuni de la producătorul autohton de gaze.

GALERIE
bursa-BVB
  • bursa-BVB
- +

Un investitor a plasat un ordin de aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro) pe segmentul de retail al ofertei Romgaz, un nou record pe această tranşă, care deja a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, investitorii alocând 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro).

 Precedentul record pe tranşa investitorilor de retail a ofertei Romgaz a fost atins miercuri, când a fost introdus un ordin de 168,3 milioane lei (38 milioane euro), pentru un pachet reprezentând 60% din acţiunile alocate pe acest segment. Ordinul de 196 milioane lei (44,2 milioane euro) a fost plasat joi şi vizează 70% din acţiunile din tranşa de retail. Intensitatea subscrierilor în oferta Romgaz a început să crească miercuri, iar joi a atins un nivel foarte ridicat, în special în cazul ordinelor plasate pe tranşa investitorilor de retail pentru mai mult de 10.000 de acţiuni. Astfel, joi la ora 13:00, în sistemul bursei erau înregistrate 876 de ordine pentru subscrieri de peste 10.000 de titluri, faţă de 463 miercuri la ora 16:45. Valoarea acestor ordine însumează 2,838 miliarde lei (640,6 milioane euro), iar volumul de acţiuni subscrise este de 4,6 ori mai mare decât cel de miercuri de la ora menţionată. Un număr de 20 de ordine erau între 32 milioane lei (7,2 milioane euro) şi aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro). Dintre acestea, şase ordine au valori de peste 100 milioane lei (22,5 milioane euro). Majoritatea ordinelor mari au fost înregistrate în prima parte a zilei de joi. Până miercuri la ora 16:45, cel mai mare ordin a fost de 168,3 milioane lei (38 milioane euro). Cele mai mari trei ordine sunt de 166,7 milioane lei (37,6 milioane euro), 168,3 milioane lei (38 milioane euro) şi, respectiv, de 195,9 milioane lei (44,2 milioane euro). Cel mai probabil, ordinele sunt în marjă, fiind acoperite de o scrisoare de garanţie din partea unei bănci, întrucât în momentul introducerii lor, tranşa investitorilor de retail era deja suprasubscrisă semnificativ, iar investitorii respectivi ştiu că vor primi mult mai puţine acţiuni decât au subscris, urmând să plătească doar o parte din suma cu care au subscris. Până joi, la ora 13:00, tranşa de retail a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, faţă de 5,3 ori miercuri la ora 16:45. În sistemul Bursei au fost înregistrate 10.990 de ordine pe tranşa micilor investitori, faţă de 10.004 până miercuri la ora 16:45. Pentru pachete de până la 10.000 de acţiuni erau 10.114 ordine, în valoare de 939,1 milioane lei (212 milioane euro). Astfel, investitorii de retail au alocat în total 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro) pentru subscrierile în această tranşă şi volumul de acţiuni subscrise este de două ori mai mare decât pachetul de 15% din acţiunile Romgaz scos la vânzare de stat. Ordinele de subscriere au putut fi depuse până joi, la ora 13:00, iar brokerii pot introduce ordinele în sistemul bursei până la ora 23:30. După acest moment, urmează alocarea acţiunilor. Statul poate aloca un pachet suplimentar de pe tranşa investitorilor instituţionali pe tranşa investitorilor mici, potrivit prospectului ofertei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.