Un magnat a pariat 44,2 milioane euro pe Romgaz
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Un magnat a pariat 44,2 milioane euro pe Romgaz

Acesta este cel mai mare ordin de cumpărare plasat de o persoană fizică pentru achiziţia de acţiuni de la producătorul autohton de gaze.

GALERIE
bursa-BVB
  • bursa-BVB
- +

Un investitor a plasat un ordin de aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro) pe segmentul de retail al ofertei Romgaz, un nou record pe această tranşă, care deja a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, investitorii alocând 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro).

 Precedentul record pe tranşa investitorilor de retail a ofertei Romgaz a fost atins miercuri, când a fost introdus un ordin de 168,3 milioane lei (38 milioane euro), pentru un pachet reprezentând 60% din acţiunile alocate pe acest segment. Ordinul de 196 milioane lei (44,2 milioane euro) a fost plasat joi şi vizează 70% din acţiunile din tranşa de retail. Intensitatea subscrierilor în oferta Romgaz a început să crească miercuri, iar joi a atins un nivel foarte ridicat, în special în cazul ordinelor plasate pe tranşa investitorilor de retail pentru mai mult de 10.000 de acţiuni. Astfel, joi la ora 13:00, în sistemul bursei erau înregistrate 876 de ordine pentru subscrieri de peste 10.000 de titluri, faţă de 463 miercuri la ora 16:45. Valoarea acestor ordine însumează 2,838 miliarde lei (640,6 milioane euro), iar volumul de acţiuni subscrise este de 4,6 ori mai mare decât cel de miercuri de la ora menţionată. Un număr de 20 de ordine erau între 32 milioane lei (7,2 milioane euro) şi aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro). Dintre acestea, şase ordine au valori de peste 100 milioane lei (22,5 milioane euro). Majoritatea ordinelor mari au fost înregistrate în prima parte a zilei de joi. Până miercuri la ora 16:45, cel mai mare ordin a fost de 168,3 milioane lei (38 milioane euro). Cele mai mari trei ordine sunt de 166,7 milioane lei (37,6 milioane euro), 168,3 milioane lei (38 milioane euro) şi, respectiv, de 195,9 milioane lei (44,2 milioane euro). Cel mai probabil, ordinele sunt în marjă, fiind acoperite de o scrisoare de garanţie din partea unei bănci, întrucât în momentul introducerii lor, tranşa investitorilor de retail era deja suprasubscrisă semnificativ, iar investitorii respectivi ştiu că vor primi mult mai puţine acţiuni decât au subscris, urmând să plătească doar o parte din suma cu care au subscris. Până joi, la ora 13:00, tranşa de retail a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, faţă de 5,3 ori miercuri la ora 16:45. În sistemul Bursei au fost înregistrate 10.990 de ordine pe tranşa micilor investitori, faţă de 10.004 până miercuri la ora 16:45. Pentru pachete de până la 10.000 de acţiuni erau 10.114 ordine, în valoare de 939,1 milioane lei (212 milioane euro). Astfel, investitorii de retail au alocat în total 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro) pentru subscrierile în această tranşă şi volumul de acţiuni subscrise este de două ori mai mare decât pachetul de 15% din acţiunile Romgaz scos la vânzare de stat. Ordinele de subscriere au putut fi depuse până joi, la ora 13:00, iar brokerii pot introduce ordinele în sistemul bursei până la ora 23:30. După acest moment, urmează alocarea acţiunilor. Statul poate aloca un pachet suplimentar de pe tranşa investitorilor instituţionali pe tranşa investitorilor mici, potrivit prospectului ofertei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.