anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un magnat a pariat 44,2 milioane euro pe Romgaz

Acesta este cel mai mare ordin de cumpărare plasat de o persoană fizică pentru achiziţia de acţiuni de la producătorul autohton de gaze.

GALERIE
bursa-BVB
 • bursa-BVB
- +

Un investitor a plasat un ordin de aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro) pe segmentul de retail al ofertei Romgaz, un nou record pe această tranşă, care deja a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, investitorii alocând 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro).

 Precedentul record pe tranşa investitorilor de retail a ofertei Romgaz a fost atins miercuri, când a fost introdus un ordin de 168,3 milioane lei (38 milioane euro), pentru un pachet reprezentând 60% din acţiunile alocate pe acest segment. Ordinul de 196 milioane lei (44,2 milioane euro) a fost plasat joi şi vizează 70% din acţiunile din tranşa de retail. Intensitatea subscrierilor în oferta Romgaz a început să crească miercuri, iar joi a atins un nivel foarte ridicat, în special în cazul ordinelor plasate pe tranşa investitorilor de retail pentru mai mult de 10.000 de acţiuni. Astfel, joi la ora 13:00, în sistemul bursei erau înregistrate 876 de ordine pentru subscrieri de peste 10.000 de titluri, faţă de 463 miercuri la ora 16:45. Valoarea acestor ordine însumează 2,838 miliarde lei (640,6 milioane euro), iar volumul de acţiuni subscrise este de 4,6 ori mai mare decât cel de miercuri de la ora menţionată. Un număr de 20 de ordine erau între 32 milioane lei (7,2 milioane euro) şi aproape 196 milioane lei (44,2 milioane euro). Dintre acestea, şase ordine au valori de peste 100 milioane lei (22,5 milioane euro). Majoritatea ordinelor mari au fost înregistrate în prima parte a zilei de joi. Până miercuri la ora 16:45, cel mai mare ordin a fost de 168,3 milioane lei (38 milioane euro). Cele mai mari trei ordine sunt de 166,7 milioane lei (37,6 milioane euro), 168,3 milioane lei (38 milioane euro) şi, respectiv, de 195,9 milioane lei (44,2 milioane euro). Cel mai probabil, ordinele sunt în marjă, fiind acoperite de o scrisoare de garanţie din partea unei bănci, întrucât în momentul introducerii lor, tranşa investitorilor de retail era deja suprasubscrisă semnificativ, iar investitorii respectivi ştiu că vor primi mult mai puţine acţiuni decât au subscris, urmând să plătească doar o parte din suma cu care au subscris. Până joi, la ora 13:00, tranşa de retail a fost suprasubscrisă de 13,6 ori, faţă de 5,3 ori miercuri la ora 16:45. În sistemul Bursei au fost înregistrate 10.990 de ordine pe tranşa micilor investitori, faţă de 10.004 până miercuri la ora 16:45. Pentru pachete de până la 10.000 de acţiuni erau 10.114 ordine, în valoare de 939,1 milioane lei (212 milioane euro). Astfel, investitorii de retail au alocat în total 3,777 miliarde lei (852,6 milioane euro) pentru subscrierile în această tranşă şi volumul de acţiuni subscrise este de două ori mai mare decât pachetul de 15% din acţiunile Romgaz scos la vânzare de stat. Ordinele de subscriere au putut fi depuse până joi, la ora 13:00, iar brokerii pot introduce ordinele în sistemul bursei până la ora 23:30. După acest moment, urmează alocarea acţiunilor. Statul poate aloca un pachet suplimentar de pe tranşa investitorilor instituţionali pe tranşa investitorilor mici, potrivit prospectului ofertei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.