anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Un matelot de Bahlui a eşuat în mâlul de pe Cacaina. Aruncaţi-i colacul!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ne-au întrebat unii cetitori dacă avem ceva informaţii despre orizonturile spre care se va îndrepta în partid fostul dipotat PMP Petrică Movilă, city managerul invizibil al oraşului, dar şi şef de filială judeţeană importantă, în contextul conflictului intern din PMP între actualul şi fostul lider naţional, Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac. 

Lucrurile ar fi simple, dacă nu ar fi complicate. Mai întâi, din ce se aude pe piaţă, Diaconescu s-ar fi înţeles cu Cîţu să aducă partidul în PNL, iar la schimb el să primească funcţia de menistru al Justiţiei, la prima reaşezare de portofolii. Un târg cinstit, am spune, dar se vede de la o poştă că aicea oamenii din partid n-au mai contat.

Tomac, om de-al lui Băsescu, are însă, zice-se, înţelegere mai bună pentru PMP cu Orban, ca să ocupe împreună partea dreaptă a eşichierului politic în 2024, unde cam bate vântul, şi de unde ar putea veni un hartan mai mare pentru PMP în cadrul unei formaţiuni de dreapta. Dacă va veni, evident.

Unde se va duce Petrică şi şleahta lui de la Iaşi? Păi, el e prieten bun cu Tomac, dar şleahta vrea ciolan acuma, cât mai repede, iar Chirica, cel ce îi e noul şef, tot asta îi cere: alături de el. Vedeţi ce simple sunt uneori opţiunile chiar şi în politichie? Şi chiar dacă nu te ajută prea mult cadrul natural sau cerebral, precum pe personagiul în cauză?

Salt calitativ al lui Peni Hill, de la ridicol la găgăuţă

Şi dacă tot veni vorba despre om, haideţi să mai stricăm două-trei vorbe despre el. Sinceri să fim acuma, parcă ieri ne-a fost olecuţă milă, dintr-o compasiune oarecum neînţeleasă, probabil doar ca şi concitadini cu el, nu de alta, pentru edilul Peni Hill, după ce am văzut că oameni de bine din toată ţara l-au luat în tărbacă după ce a propus la nivel naţional chestiunea aia cu punerea sub papuc a secretarilor de comune, oraşe sau judeţe.

Fireşte, cine e penalul Peni Hill ca să-i fie luate în serios propunerile, el a cărui influenţă nu bate nici până la Podu Iloaiei, darămite la Guvern? Dar nu era numai asta, ci faptul că unul din personajele cheie din dosarele lui este taman secretarul pe care-l vrea sub papuc. În fine, toţi s-au prins de ridicolul situaţiunii, de aia l-au şi luat în balon ca pe ultimul găgăuţă şi au făcut mişto de el că ţi-era mai mare mila. De aia ne şi gândeam că omul va retrage propunerea azi, cu scuze, şi va merge mai departe pe burtă, că-i mică apa.

Dar, din ce auzim, omul s-a acoperit ieri şi mai mult de ridicol, ca un verital găgăuţă şef, demonstrând că are vocaţia asta în sânge: a ieşit la un atac absolut penibil şi inacceptabil ca şef de instituţie tocmai la secretara în cauză, făcându-ne iar să ne simţim ruşinaţi ca ieşeni.

Băbăete: dă-ţi demisia de acolo, ia-ţi advocat bun, că ai de unde plăti, şi mergi de-ţi rezolvă problemele personale în altă parte! Iar dacă nici aşa nu se poate, apăi mai e şi spitalul ala cum mergi spre Vaslui pe mâna dreaptă, zău aşa...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.