Un mecanic a fost prins gonind prin Metalurgie cu 96 de km/h și o alcoolemie de 1,7 la mie

vineri, 14 iunie 2024, 22:49
2 MIN
 Un mecanic a fost prins gonind prin Metalurgie cu 96 de km/h și o alcoolemie de 1,7 la mie

La 60 de ani, un ieșean a ajuns pentru prima oară în viață în fața judecătorilor pentru că nu s-a putut abține să nu bea înainte să se întoarcă acasă. Dacă ar fi amânat o jumătate de oră deschiderea sticlei, n-ar mai fi avut dureri de cap.

Ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2023 a început pentru Vasile P. ca oricare alta. S-a trezit la 4.00 dimineața, și-a luat medicamentele pentru tensiune, inimă și stomac, iar după o oră a plecat din Golăiești spre Iași, la muncă. Și-a lăsat mașina parcată lângă Lidl Tudor Vladimirescu, punctul său de lucru ca mecanic fiind vizavi, în secția CTP. La ora 10.00 a făcut o scurtă pauză de masă.

La 16.00 a terminat lucrul și se pregătea să plece acasă. Ajuns la mașină însă, în loc să urce direct la volan, a deschis o sticlă de vin pe care o avea în autoturism. Avea unele probleme de familie și a vrut să le înece în alcool. În nici cinci minute, sticla de un litru era goală, iar Vasile P. a plecat la drum. Ar fi putut lua autobuzul spre Golăiești, dar nu a vrut să mai aștepte două ore cursa.

Nu a apucat să meargă prea mult. După doar un kilometru, pe Metalurgiei, poliția rutieră l-a oprit. Circula cu 96 km/h. Alcoolemia de 1,77‰ în sânge l-a trimis în fața judecătorilor. Magistrații Judecătoriei au considerat că Vasile P. nu reprezintă un pericol public. Ieșise între timp la pensie, nu avea antecedente penale și nici nu provocase vreun accident. În sarcina șoferului a fost stabilită o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare, dar judecătorii au dispus amânarea executării acesteia. Sentința a fost contestată de procurori, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii