Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un meci cu un car de emoţii

GALERIE
halep-dubai
  • halep-dubai
- +

 

Simona Halep a învins-o pe Ons Jabeur în turul II la Dubai, după spectaculoase răsturnări de situaţii în setul decisiv. Ea o va reîntâlni în sferturi pe Arîna Sabalenka din Belarus

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turenului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (9-7), pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 45 WTA, într-un meci de două ore şi un minut. Simona Halep nu a fost în apele ei la primul meci jucat după Australian Open. Confruntată cu o problemă la spate, Halep a evoluat sub nivelul arătat la Australian Open. Deşi nu a impresionat, ea a reuşit să se impună după o partidă de două ore, cu un final dramatic, câştigată la a patra minge de meci, salvând la rândul ei o minge de meci a rivalei. Ons Jabeur a abordat ofensiv meciul cu Simona Halep. Într-o atmosferă de fotbal sud-american creată mai ales de propriii suporteri, jucătoarea tunisiană înaltă de 1,67 metri a pus pe teren o combinaţie letală de forţă şi tehnică în faţa româncei. Cu un joc foarte bun de pe fundul terenului, pigmentat cu scurte inteligent aşezate, Jabeur şi-a surclasat adversara în primul set. Tunisiana a condus jocul din ofensivă şi a făcut mai toate punctele, şi pe ale ei şi pe ale rivalei, cu o proporţie covârşitoare a primelor. Ca de obicei în primele partide de la un turneu, Simona a intrat greu în meci, nefăcând faţă ritmului accelerat impus de dincolo de fileu. În setul secund, Halep a schimbat abordarea defensivă. Fără a-şi ridica mult nivelul jocului, sportiva română a fost mai preocupată să returneze în teren mingile. Jabeur a continuat să fie agresivă, însă forţa şi precizia ei s-au schimbat radical. Ea a risipit puncte cu generozitate şi fostul lider WTA a revenit în joc. A fost o dereglare neaşteptat de abruptă şi de lungă durată a evoluţiei jucătoarei din Tunisia. Încurajată frenetic din tribune şi „ajutată” de Simona Halep, Ons Jabeur a revenit în prim-plan după ce a fost condusă cu 1-4 în setul al treilea. Ea şi-a regăsit forţa, precizia şi unghiurile ample ale loviturilor, „pofta” de ofensivă şi a fost aproape de a câştiga. Însă experienţa Simonei Halep a împiedicat producerea surprizei turneului, la Dubai. Simona a acuzat dureri la spate şi a solicitat time-out medical înaintea setului al treilea.Simona a început setul decisiv la fel ca şi al doilea. Ea a condus cu 3-0 şi 4-1, dar la 4-2 a servit catastrofal şi a Jabeur a reuşit un break la 0, tunisiana egalând ulterior la 4. Tot aceasta din urmă s-a desprins cu break, la 5-5, şi a preluat conducerea. În pauză, Simona l-a chemat pentru prima dată în această partidă pe antrenorul Artemon Apostu-Efremov (Darren Cahill nu este prezent la acest turneu), apoi a reuşit cel mai bun game al ei din meci, egalând la 6, cu rebreak la 0. În tie-break, Halep a condus cu 6-3, dar s-a văzut egalată şi nevoită să salveze o minge de meci, la 6-7. Românca a luat totul apoi şi a pus capăt unui set care a durat cât primele două.

Simona va evolua în faza următoare cu Arîna Salablenka din Belarus, (13 WTA), care a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens (22) după o oră şi jumătate de joc. Jucătoarea română conduce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câştigată de Sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Într-o altă partidă, spaniola Garbiñe Muguruza (16 WTA) a învins-o cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4, pe rusoaica Veronika Kudermetova (39). În sferturi, spaniola va evolua cu americanca Jennifer Brady (52), care a eliminat-o în optimi pe Marketa Vondrousova (17), scor 4-6, 6-4, 6-1, după un meci de două ore şi patru minute. Tot ieri, Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA a întrecut-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (38 WTA) într-o partidă de 67 de minute. În sferturi, Pliskova va evolua cu kazaha Elena Rîbakina (19), care a câştigat, scor 6-3, 6-3, meciul cu Katerina Siniakova din Cehia, locul 58 WTA.Într-o altă partidă, Petra Martic (Croaţia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 6-3.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri