Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un meci greu de explicat

GALERIE
osaka-naomi-iw
  • osaka-naomi-iw
- +

După un început de sezon aproape perfect, Simona Halep a suferit un eşec umilitor în faţa japonezei Naomi,3-6, 0-6, în semifinala turneului de la Indian Wells. Simona a fost nervoasă, n-a fost atentă la sfaturile lui Darren Cahill şi a recunoscut că nu s-a pregătit cum trebuie pentru acest meci

 

 

Simona Halep, locul I WTA, a suferit o înfrângere cruntă, scor 3-6, 0-6 în faţa japonezei Naomi Osaka (44 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. În noaptea americană de vineri spre sâmbătă, Simona Halep a continuat să fie nervoasă şi grăbită, ca în alte meciuri din trecutul ei mai îndepărat, dar şi ca în timpul partidei anterioare, cu Petra Martic. în mod inexplicabil, Halep s-a enervat mai devreme decât de obicei, spre finalul primului set, şi s-a adâncit într-o stare de blocaj psihic, din care nu a mai ieşit. A rezultat un număr mare de erori neforţate în dreptul numărului 1 mondial (27, faţă de 20 ale adversarei, în numai 63 de minute), duble greşeli, soluţii neinspirate din poziţii favorabile, avantaje rispite. Naomi Osaka nu a jucat altceva faţă de partida disputată împotriva jucătoarei române în optimi la Australian Open şi pierdută cu 3-6, 2-6. Ea a etalat acelaşi joc cu schimburi scurte şi cu lovituri puternice. Însă a avut în plus mai multă precizie, mai multă răbdare şi o adversară care i-a pus totul pe tavă. În primul set, Halep a avut mingi de break la toate jocurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut game-ul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute. În setul secund, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0. "Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău", a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice. La rândul ei, Halep a continuat jocul fără chef, cu senzaţia că abia aştepta să-l termine. Şi l-a încheiat, cu 0-6, după 63 de minute şi după un ultim game ceva mai disputat. Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea a evoluat azi-noapte în finală cu rusoaica Daria Kasatkina (19 WTA), care a învins cu 4-6, 6-4, 7-4 pe americanca Venus Williams (8 WTA). Jucătoarea de 20 de ani s-a impus în faţa adversarei de 37 de ani după un meci care durat două ore şi 48 de minute. Kasatkina va disputa astfel prime ei finală la o competiţie de Premier Mandatory.

"Am încercat totul pentru a fi pregătită să joc acest meci. Nu caut scuze. Doar explic ce s-a întâmplat. Nu am fost pregătită şi am jucat greşit. Nu am simţit mingea deloc. Am jucat OK până la 4-3, dar apoi am ieşit din joc. Nu ştiu de ce. Mi-am pierdut concentrarea. Ea a fost mai bună, mai bine pregătită, a fost gata să joace şi să câştige meciul. Eu nu am fost", a declarat Halep, la conferinţa de presă. La rândul ei, Naomi Osaka a spus că a avut impresia că românca i-a oferit "gratis" punctele şi a precizat că a încercat să nu se gândească la acest lucru ca să nu-şi piardă concentrarea. "Cred că în Australia am făcut prea multe greşeli şi parcă i-am dat meciul, aşa că am încercat să fiu un pic enervantă şi să returnez mult. Nu am vrut să mă uit prea mult pe partea cealaltă a terenului, pentru că simţean că mi-aş pierde concentrarea. Am fost un pic surprinsă, mai ales la începutul setului secund, deoarece mi se părea că imi dă... punctele gratis, dar nu am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta", a declarat Osaka.

În semifinalele turneului masculin din categoria Masters 1000, s-au înregistrat următoarele rezultate: Roger Federer (Elveţia) – Borna Coric (Croaţia)  5-7, 6-4, 6-4; Juan Martin del Potro (Argentina) – Milos Raonic (Canada) 6-2, 6-3. Finala s-a disputat în cursul nopţii, după cea feminină: Rezult6atele finalelor de dublu: Hsieh Su Wei / Barbora Strycova (Taiwan / Cehia) Ekaterina Makarova / Elena Vesnina (Rusia)  6-4, 6-4; John Isner / Jack Sock (SUA) – Bob & Mike Bryan (SUA) 7-6, 6-4;

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri