anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Un medicament antidepresiv ieftin, fluvoxamina, se dovedeşte promiţător în tratarea timpurie a covid-19

GALERIE
fluvoxamina1
 • fluvoxamina1
- +

Un medicament antidepresiv ieftin - fluvoxamina - reduce aspitalizarea adulţilor care prezintă un risc mare de spitalizare din cauza covid-19, arată un studiu care examinează medicamente ce ar putea fi foloste în lupta împotriva noului coronavirus, relatează The Assoxciated Press.

Cercetători au efectuat teste cu privire la această pastilă împotriva depresiei şi unor tulburări obsesiv-compulsive, care reduce inflamaţia şi care părea promiţătoare în studii de mică amploare. Ei au transmis rezultatele Institutelor Naţionale americane ale Sănătăţii (NIH), care publică directive de tratement, şi speră ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să recomande această pastilă.

”În cazul în care OMS o recomandă, va fi folosită larg”, declară unul dintre autorii studiului, dr. Edward Mills de la Universitatea McMaster din Hamilton, în Ontario. Multe ţări sărace dispun de acest medicament, subliniază el. ”Sperăm ca aceasta să salveze multe vieţi”, declară el. Fluvoxamina costă patru dolari ca tratament împotriva covid-19.

Un tratament cu anticorpi IV costă 2.000 de dolari, iar tratamentul cu pastila antivirală orală experiemtală împotriva covid-19 a laboratorului farmaceutic american Merck - molnupiravir - costă 700 de dolari. Unii experţi preconizează o eventuală combinaţie a unor tratamente împotrva covd-19.

Cercetători au testat acest antidepresiv pe un număr de 1.500 de brazilieni infectaţi recent cu noul coronavirus şi care prezentau un risc grav de îmbolnăvire din cauza altor probleme de sănătate, precum diabetul. Aproximativ jumătate a luat antidepresivul acasă, timp de zece zile, iar celaltă jumătate un placebo.

Ei au fost monitorizaţi timp de patru săptămâni pentru a vedea dacă au fost internaţi la spital sau dacă au fost internaţi mult timp în secţii de urgenţă în timp ce spitalele erau pline. În grupul căruia i s-a administrat fluvoxamină, 11% dintre participanţi au avut nevoie de spitalizare sau de o internare îndelungară la urgenţe, în timp ce în rândul participanţilor care au luat un placebo acest nivel a fost de 16%.

Rezultatul testului - publicat miercuri în revista Lancet Global Health - este atât de puternic, încât experţi independenţi care au montorizat studiul au recomandat oprirea acestuia mai devreme, din cauză că rezultatul este clar. Întrbări există cu privire la cea mai bună dozare, la faptul dacă bolnavi cu un risc mai mic beneficiază de acest tratament şi dacă este necesar ca fluvoxamina să fie combinată cu alte tratamente.

Opt medicamente au fost testate într-un proiect mai larg care a examinat dacă pot fi folosite împotriva covid-19. În cadrul acestui proiect se efectuează în continuare teste cu un medicament împotriva hepatitei, însă celelalte medcamente - metformina, hidroxiclorochina şi ivermectina - nu au funcţionat împotriva covid-19.

Acest medicament generic ieftin şi pastila molnupiravir împotriva covid-19 a Merck acţionează în mod diferit şi ”pot fi complementare”, declară dr. Paul Sax de la Brigham and Women’s Hospital şi Harvard Medical School, care nu a fost implicat în studiu. Merck a cerut luna aceasta agenţiilor medicamentului din Statele Unite (FDA) şi Ununea Euroepană (EMA) să autorizeze molnupiravir.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.