anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un medicament pentru diabet zaharat reduce riscurile cardiace şi renale

GALERIE
Farxiga
 • Farxiga
- +

Cel mai mare studiu clinic pentru evaluarea unei noi clase de tratamente pentru diabet zaharat a arătat că medicamentul Farxiga al AstraZeneca poate preveni riscurile cardiace şi renale pentru o gamă largă de pacienţi, transmite Reuters.

Cu toate acestea, medicamentul, care aparţine unei clase de tratamente cunoscute ca inhibitori SGLT2, nu a arătat un beneficiu semnificiativ din punct de vedere statistic pentru prevenirea atacurilor cardiace sau vascular cerebrale, chiar şi la pacienţii cu boală cardiovasculară diagnosticată. Diabeticii au un risc crescut de probleme cardiace, ceea ce face ca medicamentele pentru afecţiunile cardiovasculare să beneficieze de o atenţie importantă din partea medicilor şi pacienţilor.

Medicul Stephen Wiviott din Brigham şi Spitalul pentru Femei din Boston, investigator senior în acest studiu cinic, a spus că aceste concluzii sunt importante în realizarea unei imagini clare a medicamentelor SGLT2, care până acum au fost adresate pacienţilor cu boală carcdiacă diagnosticată. AstraZeneca speră ca noile date să ajute la extinderea utilizării Farxiga la o gamă mult mai largă de pacienţi. Principalele rezultate ale studiului clinic Declare, realizat pe o cohortă de 17.000 de pacienţi, au fost anunţate prima oară în septembrie, dar detaliile au fost dezvăluite sâmbătă, la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane a Inimii şi publicate în acelaţi timp în New England Journal of Medicine.

Aceste rezultate au arătat că Farxiga reduce cu 27% riscul spitalizării din cauza unei probleme cardiace, precum şi riscul de boală renală. În timp ce două studii mai mici care au implicat medicamente SGLT2 concurente s-au concentrat pe pacienţi cu boală cardiacă diagnosticată, Wiviott a spus că imaginea de ansamblu a studiului Declare a arătat că prevenirea extinsă a atacurilor cardiace este avantajul principal. ”Când analizăm cele trei studii, este foarte clar că beneficiul principal al acestei clase de medicamente în domeniul cardiovascular este legat de reducerea insuficienţei cardiace”, a spus Wiviott.

Zeci de ani, medicii diabetologi s-au concentrat în primul rând pe reducerea nivelului de glucoză în sânge, la anumite nivele. Dar predispoziţia diabeticilor la alte probleme, cum ar fi insuficienţa cardiacă, la care rata de supravieţuire la cinci ani este de doar 50%, arată că este nevoie de o abordare mai holistică, consideră Wiviott. ”Mesajul de acum este că modul în care reducem nivelul glucozei ar putea fi la fel de important ca proporţia în care o facem. Ar trebui să alegem medicamente care îmbunătăţesc speranţa de viaţă a pacienţilor, nu doar medicamente care au eficacitate în reducerea glocozei din sânge”, a arătat medicul.

Farxiga concurează cu medicamente SGLT2 concurente, între care Jardiance, produs de Eli Lilly şi Boehringer Ingelheim, şi Invokana al Johnson & Johnson, care au dovedit deja creşterea speranţei de viaţă pentru pacienţi cu probleme cardiace diagnosticate, aşa numita prevenţie secundară. Întrucât studiul AstraZeneca a evaluat şi pacienţi fără boală cardiovasculară diagnosticată, acest studiu deschide o piaţă mai largă, care include şi prevenţia primară. Studiul Declare nu a identificat niciun risc crescut de amputări, fracturi, cancer de vezică sau cangrenă la pacienţii trataţi cu Farxiga, probleme care au fost observate ocazional la pacienţii trataţi cu medicamente SGLT, dar a avut loc o creştere a cazurilor de infecţii genitale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X