Un migrant sirian, candidat al Verzilor pentru un mandat în parlamentul german
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Un migrant sirian, candidat al Verzilor pentru un mandat în parlamentul german

GALERIE
GERMANY-ELECTION-SYRIAN-CANDIDATE
  • GERMANY-ELECTION-SYRIAN-CANDIDATE
- +

Cu aproape şase ani în urmă, un migrant sirian, Tareq Alaows, a traversat Marea Egee cu o barcă pneumatică înainte de a ajunge, mai mult mergând pe jos, de la Atena la Viena. Acum, migrantul care a fugit de încorporarea în armată în Siria încearcă să devină parlamentar în legislativul de la Berlin, relatează joi Reuters.

Dacă cererea de primire a cetăţeniei germane îi va fi aprobată până atunci, Alaows intenţionează să candideze din partea Verzilor la alegerile parlamentare din 26 septembrie, într-o regiune din vestul Germaniei cu economie bazată odinioară pe exploatarea cărbunelui. Partidul Verzilor subliniază că el ar putea deveni astfel primul refugiat ales în parlamentul federal german.

Când a ajuns în Germania, în 2015, sirianul s-a simţit în siguranţă pentru prima dată după mai mulţi ani. În schimb, s-a arătat şocat de condiţiile în care a trebuit să stea: un pat într-o sală de gimnastică împreună cu alţi 60 de refugiaţi, fără drept de muncă şi fără cursuri de limba germană.

“Mi-am dat seama că perspectiva mea, din punctul de vedere al cuiva afectat de toate astea, lipsea în politică. Nimeni nu mă reprezenta”, spune refugiatul sirian, absolvent de Drept în ţara sa, afirmând că a învăţat limba germană punând legi germane în Google Translate pe telefonul său mobil.

“Refugiaţii se confruntă cu discriminare sistematică în această societate. Ei sunt afectaţi de rasism şi de legile privind azilul şi reşedinţa. Acestea sunt experienţe împărtăşite de refugiaţi şi eu vreau să încerc să aduc schimbări în aceste chestiuni”, explică refugiatul sirian de ce doreşte să devină parlamentar german.

Tareq Alaows este unul dintre sutele de mii de refugiaţi care au intrat în Germania după ce cancelarul Angela Merkel a deschis graniţele acestei ţări în 2015 pentru migranţii care fugeau de sărăcia şi conflictele armate din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Sondajele de opinie plasează în prezent Verzii pe locul doi după blocul conservator al lui Merkel. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.