anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Un milion de ieșeni la cheremul a doi penali: Costel Alexe și Mihai Chirica. Bilanțul unui an negru ca tăciunele!(P)

GALERIE
Chirica si Alexe
 • Chirica si Alexe
- +

„Aproape că nu este zi lăsată de la Dumnezeu ca numele Iașului să nu fie invocat în mass media și conexat cu cei doi conducători penali. Este vorba despre Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, și Mihai Chirica, primarul Iașului. 

Când credeam că le-am aflat toate grozăviile, presa locală din Iași a mai dezvăluit, zilele trecute, încă trei: 

1) La terminalul de pasageri T4 de la Aeroportul Internațional Iași a fost schimbată soluția. Structura metalică a fost înlocuită cu una pe beton armat, pe bază de prefabricate. Acest lucru a însemnat că procedura de licitație desfășurată anterior a fost viciată profund. În aceste condiții, asupra acestei investiții, ce se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro, planează grave suspiciuni. Dar încă și mai periculos este anunțul venit din partea specialiștilor în achiziții publice. Aceștia au susținut că proiectul terminalului, mare parte finanțat din fonduri UE, va suferi corecții ce pot ajunge chiar până la 100% din valoarea nerambursabilă. Cu alte cuvinte, povara acestei investiții ar putea să cadă pe spinarea ieșenilor. Toate aceste manevre s-au petrecut recent, în timpul mandatului lui Costel Alexe în fruntea Consiliului Județean Iași care este autoritatea tutelară a Aeroportului;

2) O altă enormitate pe care am constatat-o personal a fost faptul că într-o zi ploioasă se lucra la asfaltarea unui drum județean. Normativele în vigoare interzic categoric turnarea mixturii în condiții meteorologice neprielnice. L-am somat public pe Costel Alexe să oprească risipa de bani publici, iar lucrările neconforme făcute pe ploaie să le deconteze el personal din propriul salariu. Sau din șpăgile pe care procurorii susțin că le-a luat;

3) Dincolo, la Primăria Iași, ne-am obișnuit deja cu desantul procurorilor DNA. Caracatița imobiliară are tentaculele întinse în mai toate birourile unde se autorizează proiectele urbanistice. Acuzațiile curg din toate direcțiile: de la anchetatori, de la presă, de la ONG-uri, de la vecinii afectații de aberațiile urbanistice aprobate de Primărie. Incompetență, haos și nepăsare sau corupție? Ori toate laolaltă?

Nu mai socotesc aici trimiterile în judecată ale celor doi pentru fapte de abuz în serviciu și, în cazul lui Alexe, chiar de luare de mită. 
În acest peisaj sumbru, cu liberalii Alexe și Chirica inculpați penal, rămâne figura angelică și imperturbabilă a deputatului Alexandru Muraru, președintele formal al PNL Iași. 

Muraru continuă să le „cinstească masa” lui Alexe și Chirica, ca un naș indulgent și grijuliu. Niciun sunet, nicio critică, nicio delimitare publică a lui Muraru față de penalii Alexe și Chirica. Merg împreună până la capăt. Totodată, mă întreb dacă ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, știe ce nenorociri sunt păstorite la Iași de fratele său și penalii pe care acesta îi protejează.

A mai trecut un an negru ca tăciunele în care PNL Iași a câștigat, dar ieșenii au pierdut atât de mult.” a declarat liderul social-democraților ieșeni, senatorul Maricel Popa. 


Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.