anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Un nou an în care BURSELE ROTARY ACADEMICA răsplătesc excelența

GALERIE
Rotary-Academicabursele academica v1
 • Rotary-Academica
 • bursele academica v1
- +

Pentru al patrulea an consecutiv, studenții care provin din medii defavorizate, dar care fac dovada excelenței academice, prin rezultate la învățătură foarte bune, sunt susținuți financiar de către Clubul Rotary Iași Curtea Domnească. Programul BURSELE ROTARY ACADEMICA se adresează tinerilor care provin din familii cu situații financiare precare, dar care dovedesc faptul că, în ciuda condițiilor materiale modeste, depun eforturi susținute pentru a se desăvârși din punct de vedere educațional.

Clubul Rotary Iași Curtea Domnească demarează o nouă sesiune de înscrieri pentru programul de burse Rotary ACADEMICA. Proiectul se adresează studenților din anul 1 și 2 de facultate, cu situație financiară precară, care doresc să urmeze sau urmează deja cursurile unei universități de stat din Iași. Termenul limită de depunere a dosarelor este 1 octombrie 2021.

Valoarea anuală a ajutorului financiar este 10.000 de lei, banii urmând să fi oferiți pe durata unui an universitar. Condițiile de admitere sunt simple și presupun ca studentul candidat să facă dovada rezultatelor excepționale la învățătură, dar și a situației financiare deficitare. Candidații vor trebui să pregătească de asemenea o scrisoare de motivați sau un eseu, iar cei care îndeplinesc creiteriile de eligibilitate și sunt selectatați în etapa finală vor participa la un interviu cu echipa de proiect.

Programul Bursele Rotary ACADEMICA împlinește anul acesta 4 ani și are deja în spate peste 40 de tineri pe care i-am susținut financiar, dar, mai important i-am îndrumat din punct de vedere uman și academic. Programul nu este nici pe departe un program social, ci este unul de recunoaștere a elitelor, care reușesc să își atingă potențialul prin muncă onestă și responsabilă. De altfel, vrem să vedem în tinerii candidați valorile în care Rotary crede: implicare, perseverență, altruism și, nu în ultimul rând, excelență”, declară Dan ZAHARIA, președintele Clubului Rotary Iași Curtea Domnească în mandatul 2021 – 2022.

În ce constă bursa

Bursa oferită va fi de 1.000 de lei pe lună și va putea acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărți sau manuale de studiu, tabere de studiu etc. timp de 10 luni. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, adică fiecărui student îi va fi desemnat un membru Rotary, care va avea obligația de a îndruma și de a sprijini activitatea studentului, atât școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în programul Bursele Rotary Academica.

Dosarul de selecție

Bursele Rotary Academica se adresează studenților (anul 1 si 2 de facultate), cu o situație financiară modestă, care doresc să urmeze sau urmează deja cursurile unei universități de stat din Iași.

Candidații interesați de admiterea în acest program trebuie să întocmească un dosar care să  cuprindă:

 • Cererea de înscriere (informală);
 • Un eseu de 2 – 3 pagini, în care să se creioneze personalitatea aplicantului, cine este el și dacă se potrivește cu solicitările programului. Se vor descrie abilitățile personale, valorile, principiile după care se ghidează în viață, o descriere a activităților extrașcolare, implicarea în diferite proiecte, planuri de viitor, de ce a ales o anumită facultate, atitudine civică etc;
 • Recomandare din partea unei persoane reprezentative (cineva din comunitate – profesor, preot – sau cineva cu care a lucrat într-un proiect etc.). În acest caz trebuie furnizate adresa de mail și un număr de telefon a acelei persoane pentru a o putea contacta ulterior.
 • Foaia matricolă (din care să rezulte situaţia şcolară din perioada liceului, precum şi notele obţinute la bacalaureat (acolo unde este cazul);
 • Adeverinţă(e) din care să rezulte veniturile familiei

Dacă vor fi necesare și alte date / documente candidații fi contactați ulterior.

Termen limită

Candidații interesați pentru admiterea în acest program trebuie să transmită dosarul completând formularul de la adresa: https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/inscriere/

Termenul limită de depunere a dosarului este 1 octombrie 2021. Un răspuns din partea clubului nostru dacă candidații au fost selectionați pentru următoarea etapă, cea de interviu, va fi trimis în perioada 15-20 octombrie.

Clubul Rotary Iasi Curtea Domnească

Află mai multe despre proiectele noastre: https://www.facebook.com/iasicurteadomneasca și https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

Lucian DÎRDALA

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

În stilul consacrat al summit-urilor desfăşurate sub egida Consiliului European, se va încerca afişarea unei solidarităţi încurajatoare între membrii UE şi partenerii lor din sud-estul Continentului.

opinii

Umbra Regelui

Florin CÎNTIC

Umbra Regelui

Pe 5 decembrie tocmai am comemorat cinci ani de când Mihai I, ultimul monarh constituţional al României, ne-a lăsat mai singuri. După ură viscerală şi bocete ipocrite la catafalc a venit şi vremea uitării împotriva căreia nu putem lupta decât activând memoria scurtă. Ca de exemplu:

Arteziana Balenă din Puşkin

Radu PĂRPĂUȚĂ

Arteziana Balenă din Puşkin

Generaţii şi generaţii de studenţi, care au făcut facultatea în Copoul Iaşilor, desigur că ştiu ce este aceea Balena: fântâna arteziană din campusul Titu Maiorescu (zis de cei mai vechi Puşkin sau, cum zicea o... tovarăşă cu multe fuste - Puşchiu), având conturul unei balene sau, în fine, al unui peştoaice, din părculeţul de lângă căminele de fete de aici. 

Atât de rar - César Franck

Alex VASILIU

Atât de rar - César Franck

La 10 decembrie se vor împlini două secole de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori - César Franck. Aderenţa sa la tehnicile de scriitură clasice şi romantice, inventivitatea, ardenţa emoţională, frumuseţea temelor melodice impresionând instantaneu, imprimându-se definitiv în memorie sunt calităţi ce i-au asigurat autorului francez succesul în timpul vieţii şi pe parcursul timpului.

pulspulspuls

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Ehehei, unde-s vremurile când, ca să intri la facultatea de drept, mâncai pe pâine manualele de gramatică a limbii române? 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.