Un nou ansamblu imobiliar va fi ridicat în Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un nou ansamblu imobiliar va fi ridicat în Iaşi

GALERIE
VILA CONSTRUCTIE-MIROSLAVA4
  • VILA CONSTRUCTIE-MIROSLAVA4
- +

Complexul rezidenţial este prevăzut să fie construit în Copou, pe strada Viticultori. Proiectul aparţine unui om de afaceri de 35 de ani cu domiciliul în Belgia

Un om de afaceri din Capitală, domiciliat în prezent în Belgia, vrea să construiască lângă Iaşi un mare ansamblu rezidenţial. Sever Alain Rocsin, în vârstă de 35 de ani, a solicitat autorităţilor locale eliberarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe individuale şi dotări aferente funcţiunii de locuire în Copou, pe strada Viticultori. Iniţiatorul proiectului figurează ca asociat şi administrator la SC Wanda Alpac Grup SRL din Bucureşti, firmă cu afaceri de 111.900 lei în 2015 din activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică.


Terenul l-a primit de la bunica lui
 
Suprafaţa de teren pe care urmează a fi construit ansamblul de imobile, studiat prin PUZ, este de aproximativ 4,9 hectare. Circa 97% este în prezent cultivat cu viţă-de-vie, iar restul de 1.300 de metri pătraţi sunt drumuri proprietate privată. Rocsin a intrat în posesia acestui teren în luna decembrie a anului 2013 prin intermediul unui contract de donaţie, fiindu-i cedat de Maria-Agatha-Claudia Bart, bunica acestuia, domiciliată în Bucureşti, în vârstă de 93 de ani la data întocmirii respectivului act. În decembrie 2013, terenul de 4,9 hectare era evaluat la suma de 1,3 milioane de euro. Cu zece ani mai devreme, în 2003, Comisia de Fond Funciar i-a retrocedat Mariei-Agatha-Claudia-Bart 4,5 hectare in Copou, pe terenul staţiunii Vinifruct, potrivit informaţiilor publicate anterior de presa locală.  
 
Case individuale şi de tip înşiruit
 

Conform declaraţiilor Laurei Elena Tucan, reprezentanta lui Sever Alain Rocsin în acest proiect, cea care a depus actele necesare eliberării autorizaţiilor, ansamblul rezidenţial va fi compus din aproximativ 70 de case. „Domnul Rocsin a derulat mai multe proiecte imobiliare în Bucureşti. În prezent suntem în faza obţinerii autorizaţiilor. Cel mai probabil, ansamblul va avea 70 de case, variate ca suprafaţă. Spre exemplu, o casă de 100 de metri pătraţi va avea un teren adiacent de 250 de metri pătraţi”, a spus Tucan. Imobilele vor avea structuri de tip S/D^P^2E şi S/D^P^1E^M, potrivit documentaţiei. Dezvoltatorul a mai propus în proiect ca 3.700 de metri pătraţi să fie alocaţi unei zone de servicii şi comerţ pentru locuitorii ansamblului. „Pe locul care a generat documentaţa PUZ se propune dezvoltarea unui ansamblu de locuinţe individuale şi dotări aferente locuirii. Construcţiile cu funcţiune rezidenţială vor fi două tipuri, în regim cuplat şi în regim izolat şi vor avea o conformare arhitecturală care să nu contravină  specificiului zonei, ci din contră, să fie în relaţie de complementaritate cu construcţiile existente din vecinătate. Dotările aferente locuirii au fost propuse în urma unei analize detaliate a necesităţilor zonei şi a gradului de deservire atât a unităţilor de învăţământ, cât şi a unităţilor de comerţ de proximitate”, se arată în documentaţia acestui proiect, depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.