anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un nou cartier de vile va „răsări” în Păcurari, lângă Cimitirul Evreiesc

GALERIE
cartier vile Cimitirul Evreiesc
 • cartier vile Cimitirul Evreiesc
- +

23 de case cu etaj vor fi ridicate în zona Cimitirului Evreiesc.

Consilierii locali au dat undă verde ridicării a 23 de case cu un etaj şi mansardă, principala cale de acces fiind Aleea Cimitirul Evreiesc, care face legătura cu şos. Păcurari. Zona de construire este una în plină dezvoltare, primul cartier construit fiind cel iniţiat de omul de afaceri Sorin Ionescu („Amfiteatru“). Ulte­rior, peste drum de acest cartier, pe platou au început să fie construite mai multe blocuri şi vile, precum şi o şcoală privată.

Noul cartier se află pe str. Iancu Flondor, la capătul ce­lor două zone unde deja au fost construite locuinţe individuale sau co­lective. „Principala disfuncţionalitate a zonei studiate este faptul că aceasta este tranzitată de o magistrală de gaz de la est la vest faţă de care s-a păstrat o distanţă mai ma­re a aliniamentelor zonelor con­stru­ibile, motiv pentru care s-a impus interdicţie de construire parţială aferentă zonei de protecţie a acestei conducte, astfel că drumurile se vor amplasa la 6 metri de conductă, iar clădirile la minimum 20 metri“, se arată în hotărârea Consiliului Local. 

Probleme cu drumul

O altă problemă a zonei este cea a căii de acces principale, Aleea Cimitir Evreiesc şi, în continuarea acesteia, str. Iancu Flondor. Dez­voltarea accelerată a construcţiilor a dus la supraaglomerarea străzii cu doar două benzi de circulaţie. Totodată, pe artera de circulaţie se află şi un portal, construit la în­ceputul secolului trecut, care îngustează strada şi nu permite trecerea a două maşini în acelaşi timp. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), vilele vor fi construite pe o suprafaţă totală de aproape 2,5 hectare. „Se propune cedarea unei suprafeţe de teren de 1.371 mp din proprietăţile private pentru redimensionarea profilului stradal şi crearea trotuarelor. Străzile vor avea două benzi de circulaţie, fiecare de 3,5 m şi pentru circulaţia pietonală trotuare de 1 m, de-a lungul străzilor existente, odată cu lărgirea acestora şi de-a lungul celor propuse“, se mai precizează în hotărârea CL. O parte din suprafaţă de 2,5 ha a fost deja dezmembrată, beneficiare fiind 14 familii care vor locui în zonă, terenurile acestora fiind cuprinse între 500 mp şi 2.000 mp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.