anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un nou centru Caritas de îngrijire a bătrânilor, deschis la Butea

GALERIE
batran
 • batran
- +

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi a deschis de la 1 februarie un nou Centru de Îngrijire la Domiciliu, care se ocupă de bătrâni şi de bolnavii singuri, care nu au aparţinători. Acesta este amplasat în localitatea Butea şi este un proiect integral al programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Domeniului Vârstnici şi Persoane cu Dizabilităţi".

 "Este înfiinţat în cadrul parteneriatului public-privat cu Primăria Butea şi vom colabora cu Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Butea, Parohia Romano-Catolică «Preasfânta Treime» şi cu surorile din cadrul Congregaţiei «Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus» din Butea", au transmis reprezentanţii Caritas. Asociaţia are 30 de ani de activitate în servicii sociale comunitare, iar în cadrul programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" are mai mult de 10 centre realizate pentru a-i ajuta pe vârstnici. "În 21 ani de la înfiinţarea primului centru, îngrijirea la domiciliu a presupus implicare şi responsabilitate socială, angajare şi devotament pentru oameni şi sănătatea lor, o misiune presărată cu multă dăruire şi pasiune pentru slujirea aproapelui. Anual, personalul centrelor, format din aproximativ 60 de angajaţi asistă peste 1.300 de beneficiari cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza vârstei, a bolilor, a singurătăţii şi a stării materiale precare", au mai precizat reprezentanţii Caritas.

Beneficiarii primesc îngrijire medicală precum injecţii, pansamente, tratamentul şi profilaxia escarelor, perfuzii, monitorizarea tensiunii arteriale, puls, glicemie, recoltare de analize, acordarea de materiale sanitare şi dispozitive medicale etc. Beneficiarii sunt persoanele vârstnice de peste 65 de ani, imobilizate la pat sau la domiciliu din cauza vârstei / situaţiei medicale dificile, singurătatea, gradul de izolare socială sau starea materială precară. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.