De Business

Punem punctul pe știi

Un nou director la Camera de Conturi Iaşi. Cine este şi ce avere are Vasile Niţă

miercuri, 12 ianuarie 2022, 18:47
1 MIN
 Un nou director la Camera de Conturi Iaşi. Cine este şi ce avere are Vasile Niţă

Camera de Conturi Iași are un nou director. Economistul Vasile Niță a primit zilele trecute delegare pe șase luni de la președintele Curții de Conturi a României, decizia de învestire ajungând astăzi pe biroul noului șef al instituției ieșene.

În vârstă de 55 de ani, Vasile Niță este un auditor cu ştate vechi în cadrul Camerei de Conturi Iaşi, având o vechime de peste 10 ani în instituția locală de audit. Anterior, el a lucrat peste 18 ani ca economist la o instituție bancară, avansând până la funcția de manager.

Timp de aproape 7 ani, funcţia de director general al Camerei de Conturi Iași a fost deținută de Vasile Ruță, recent ieșit la pensie.

Vasile Niță a absolvit în anul 1992 Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar ulterior a făcut un master la aceeași instituție de învățământ superior. În prezent urmează un program de studii universitare de doctorat în cadrul FEAA.

Niță s-a născut în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Este căsătorit, are doi copii, soţia lucrând ca sociolog la o instituție publică subordonată Consiliului Județean Iași. Potrivit declarației sale de avere, noul şef de la Camera de Conturi Iași conduce un autoturism Skoda, nu are depozite în bănci, iar împreună cu soţia deţine în Iași un apartament cu două camere.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii