Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un nou director la Camera de Conturi Iaşi. Cine este şi ce avere are Vasile Niţă

GALERIE
curtea conturi iasi
  • curtea conturi iasi
- +

Camera de Conturi Iași are un nou director. Economistul Vasile Niță a primit zilele trecute delegare pe șase luni de la președintele Curții de Conturi a României, decizia de învestire ajungând astăzi pe biroul noului șef al instituției ieșene.

În vârstă de 55 de ani, Vasile Niță este un auditor cu ştate vechi în cadrul Camerei de Conturi Iaşi, având o vechime de peste 10 ani în instituția locală de audit. Anterior, el a lucrat peste 18 ani ca economist la o instituție bancară, avansând până la funcția de manager.

Timp de aproape 7 ani, funcţia de director general al Camerei de Conturi Iași a fost deținută de Vasile Ruță, recent ieșit la pensie.

Vasile Niță a absolvit în anul 1992 Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar ulterior a făcut un master la aceeași instituție de învățământ superior. În prezent urmează un program de studii universitare de doctorat în cadrul FEAA.

Niță s-a născut în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Este căsătorit, are doi copii, soţia lucrând ca sociolog la o instituție publică subordonată Consiliului Județean Iași. Potrivit declarației sale de avere, noul şef de la Camera de Conturi Iași conduce un autoturism Skoda, nu are depozite în bănci, iar împreună cu soţia deţine în Iași un apartament cu două camere.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lupta împotriva extremismului, pentru salvarea democrației

Alexandru LĂZESCU

Lupta împotriva extremismului, pentru salvarea democrației

Retorica cu privire la „amenințările la adresa democrației” a ajuns să fie privită cu suspiciune atât din cauza faptului că adesea e vorba de amenințări inventate, cât și pentru că poate fi utilizată ca paravan pentru justificarea acțiunilor împotriva vocilor incomode.

opinii

„Mahalaua celestă Ţicău”

Nichita DANILOV

„Mahalaua celestă Ţicău”

Totul e trasat drept, în unghiuri clare. Nici un hop, nici un dâmb. Când te gândeşti la humuleştean, te apucă disperarea. El era un om viu, gălăgios. Conturul lui nu era trasat din linii drepte, ci din linii strâmbe şi unghiuri ce-o luau pe arătură. Creangă era doar hopuri şi dâmburi.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Ciprian IFTIMOAEI

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Îi doresc României să fie o democraţie consolidată (democraţie cu adevărat liberală), cu oameni liberi şi prosperi, cu o economie competitivă pe plan european şi internaţional, protejată de actualul sistem de securitate (SUA şi NATO). Îmi doresc o Românie în care copiii să aibă şanse egale de acces la servicii educaţionale şi sănătate de calitate, în care persoanele vârstnice sunt respectate şi recompensate pe bază de pensii contributive, fără categorii socioprofesionale „speciale”.

„Românce” prin filme germane

Michael ASTNER

„Românce” prin filme germane

Ura, mi-am luat, în sfârşit, un televizor nou, cu sonor (cel vechi şi-l pierduse aproape complet!), l-am instalat, am descărcat, pe lângă app-urile gata instalate (YouTube, de pildă) şi cele cu mediateca ARD şi ZDF şi mi-am început sesiunea de iarnă 2023-2024 de vizionare de filme germane.

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri