anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Un nou dosar într-un caz de reciclarea fictivă a deşeurilor

GALERIE
reciclare deseuri
 • reciclare deseuri
- +

Reciclarea fictivă a deşeurilor, pagube ridicole. Ioan Rădulescu şi fiul acestuia, Gabriel Rădulescu, cei care controlează controversata firma de reciclare a deşeurilor New NCR Reciclare, au fost reţinuţi de anchetatori pentru implicare într-o schemă de fraudă în industria deşeurilor reciclabile. Paguba estimată de anchetatori a fost estimată la aproximativ 4,7 milioane de lei (în jur de un milion de euro).

Firma familiei Rădulescu a mai fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul deşeurilor, dar şi pentru neconformităţi legate de regimul de transport al deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

Gabriel Rădulescu patronează şi administrează firma New NCR Reciclare, societate specializată în colectarea deşeurilor reciclabile pe care le valorifică în numele Organizaţiillor de Transfer de Responsabilitate (OTR). Aceste OTR au preluat responsabilitatea de a recicla deşeuri în numele marilor companii producătoare de deşeuri reciclabile.

De exemplu, semnează contracte cu diverse centre pentru colectarea şi reciclarea sticlei pentru producătorii care comercializează băuturi în diverse tipuri de sticle. După ce sunt colectate şi valorificate deşeurile de sticlă, OTR-urile transmit documentele la producători care, la rândul lor, raportează că şi-au îndeplinit obligaţiile de mediu.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.