Un nou focar COVID la Costinești. Tânăr bolnav într-o pensiune cu 150 de turiști, părinți și copii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un nou focar COVID la Costinești. Tânăr bolnav într-o pensiune cu 150 de turiști, părinți și copii

GALERIE
focar, covid, costinesti
  • focar, covid, costinesti
- +

Un nou focar de COVID-19 a fost descoperit pe litoral, adus de un grup de turişti din Dâmboviţa. Aceştia s-au cazat la Costineşti, într-o pensiune cu 150 de persoane. Costineşti este staţiunea unde zilele trecute, mai mulţi tineri din Vaslui au fost în aceeaşi situaţie, din cauza fiicei unei ambulanţier care a sfidat restricţiile.

„În după-amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic“, anunţă în seara de sâmbătă, 8 august, Prefectura Constanţa. 

 Autorităţile au mers în control la unitatea turistică, unde au fost constatate următoarele: un tânăr bolnav de Covid-19 a sosit la complexul turistic din Costineşti, în data de 3 august, în jurul prânzului.   „Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul.   Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri).  Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora.  Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui. 

 Din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcţionează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazaţi circa 150 persoane, adulţi şi copii.   Au fost respectate măsurile de prevenire şi limitare a infecţiei cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât şi pentru turişti - covoraşe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepţie, marcaje privind circulaţia în incintă, afişe cu mesaje în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii, păstrării distanţei, igienei personale, asigurarea distanţei dintre mese.  Având în vedere faptul că toţi membrii grupului sunt contacţi ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiştii au părăsit locaţia cu acelaşi mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsura carantinării.   S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare şi decontaminare a suprafeţelor şi desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observaţional zilnic al turiştilor“, transmite DSP Constanţa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.