anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Un nou magazin Kaufland în Galata. Mii de apartamente pe Trei Fântâni şi Cicoarei

GALERIE
Kaufland Cicoarei
 • Kaufland Cicoarei
- +

Un proiect de blocuri în Copou a stârnit deja nemulţumirea vecinilor. În Bucium se pregătesc 20 de vile.

 

Peste 20 de proiecte urbanistice vor fi dezbătute la Primărie în următoarele două săptămâni. Unele proiecte vizează investiţii de amploare, altele cu siguranţă vor stârni discuţii aprinse. În ultima categorie se încadrează un proiect care va fi discutat astăzi, la ora 10.00: construirea a două blocuri într-o zonă de case (str. Aurora, Copou). Iniţiatorii (două persoane fizice) vor să amenajeze 30 de apartamente în imobile cu subsol, parter şi 2 etaje.

Vecinii din zonă contestă proiectul şi, în principal, acuză stabilitatea versantului, regimul de înălţime (în zonă sunt locuinţe parter şi un etaj) şi problemele legate de trafic. Mâine, va veni rândul unui proiect din str. Trei Fântâni: firma Italimob Construzioni Iaşi propune 16 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje - investiţia a fost prezentată în premieră de „Ziarul de Iaşi” la începutul acestui an. Principala problemă ţine de supraaglomerarea traficului, dar investitorul, alături de Primărie, analizează ideea creării unei alternative de circulaţie la şos. Bucium printr-un nou drum care să facă legătura cu bld. Virgil Săhleanu.

Un alt proiect major va fi dezbătut public pe 27 aprilie: firma Proaktiv, din Braşov, solicită aprobarea unui plan urbanistic pentru un ansamblu cu 14 blocuri: 6 cu 12 etaje, 6 cu 15 etaje şi 2 cu 20 de etaje. Amplasamentul este în Cicoarei, peste drum de Spitalul Arcadia, iar estimările din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) sunt că vor fi amenajate 1.800 de apartamente în care ar urma să locuiască până la 4.500 de persoane. Pe 21 aprilie, în dezbatere va intra noul magazin Kaufland din Galata. Lanţul de retail are o proprietate de peste 17.000 mp între şos. Iaşi - Voineşti şi Aleea Strugurilor, iar zona este într-o continuă dezvoltare rezidenţială de câţiva ani încoace.

Din consultările publice organizate de către Primărie nu lipsesc investiţii în Bucium, iar cea mai importantă presupune construirea unui ansamblu de circa 20 de vile în zona Fundac Bucium. Nu în ultimul rând, în zona C.A. Rosetti, o firmă IT are în plan construirea unei clădiri cu 12 etaje care să ofere servicii precum loisir, horeca sau comerţ. În total, pe parcursul a două săptămâni, vor fi dezbătute la Primărie 23 de planuri urbanistice. Dacă nu vor fi probleme cu aceste proiecte, investiţiile vor intra în linie dreaptă, iar următorul pas constă în aprobarea de către Consiliul Local şi, ulterior, beneficiarii pot solicita obţinerea autorizaţiei de construire.

SURSA FOTO: APIX

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.