Un nou mandat al rectorului Jităreanu la cârma filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Un nou mandat al rectorului Jităreanu la cârma filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

GALERIE
GerardJitareanu
  • GerardJitareanu
- +

Prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, a fost ales pentru un nou mandat ca preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Ion Ionescu Şişeşti” (ASAS). 

Ieri a avut loc o şedinţă statutară, la care a participat ca invitat de onoare preşedintele ASA, prof.dr. Valeriu Tabără, la care s-a ales componenţa noului birou de conducere. Astfel, vicepreşedinţi vor fi prof.dr. Vasile Vîntu, fost rector al Agronomiei, actual preşedinte al Senatului, şi Elena Trotuş, director al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni Neamţ.

Secretarul comisiei este prof.dr. Liviu Miron, iar membri sunt ing. Gelu Corneanu, director al Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi, şi dr. Doina Silistru - preşedinta Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Senat. „Dintre instituţiile participante fac parte 5 universităţi (două din Iaşi şi alte trei din Suceava, Bacău şi respectiv Galaţi), precum şi reprezentanţi din cele 19 staţiuni de cercetare membre ale filialei IAŞI a ASAS, cu un total de 38 de membri”, au precizat reprezentanţii academiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.