anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un nou nume în cursa pentru rector la UTI: prof. Romeo Ciobanu

GALERIE
Romeo_Cristian_Ciobanu
 • Romeo_Cristian_Ciobanu
- +

În cursa pentru rector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi se preconizează apariţia unui al patrulea candidat. Prof.dr. Romeo Cristian Ciobanu, prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, a trimis un mesaj interior către toţi membrii departamentului de care aparţine în care a precizat că doreşte să candideze la funcţia de rector.

În mesajul din interiorul departamentului, campania acestuia pare a fi îndreptată împotriva colegului său de departament, celălalt candidat la funcţia de rector, prof.dr. Alexan­dru Sălceanu.

„Merită să amintesc la sfârşit situaţia actuală a facul­tăţii, lăsată de ultimul decan (n.r. - Alexandru Sălceanu) într-un dezastru de imagine şi de relaţii la nivel de universitate. Domnul Sălceanu a prezis că facultatea va intra în colaps sub conducerea rectorului Giurma şi sub managementul slab la nivel de decanat. Unde suntem acum? Suntem una dintre cele mai bogate facultăţi, cu rezerve financiare, cu un număr de studenţi pe care nu l-am avut de mult, cu un număr de posturi şi norme decente, cu promovări suficiente“, a spus prof.dr. Romeo Ciobanu.

Contactat de către „Ziarul de Iaşi“, prodecanul Facultăţii de Inginerie Electrică a precizat că şi-a exprimat, momentan, dorinţa la nivelul departamentului, în baza discuţiilor cu colegi de la mai multe facultăţi. Acesta a spus însă că doreşte să acceadă la un post de decizie care poate fi şi cel de preşedinte al Senatului şi că va candida împotriva profesorului Dan Caşcaval, doar dacă va vedea că, dintr-un motiv sau altul, ceilalţi doi candidaţi anunţaţi până acum, prof.dr. Corneliu Munteanu şi prof. dr. Alexandru Sălceanu, nu vor avea susţinere pentru „a fi un contracandidat valabil.

Dacă domnul Caşca­val nu va avea un contracandidat puternic, atunci mă voi înscrie eu. Dacă va avea unul cât de cât ac­ceptabil, atunci eu mă voi îndrepta către preşedinţia Senatului. Eu nu îi văd pe cei doi ca fiind candidaţi serioşi în acest moment“, a spus prof.dr. Romeo Ciobanu.

Candida­turile pentru funcţia de rector vor fi depuse la începutul lunii februarie.

Contactat telefonic, prof.dr. Alexandru Sălceanu a precizat că nu dorește să răspundă acuzelor care i se aduc de către contracandidați în acest moment.

 „Sincer, cunoscând existenţa anumitor practici pe care sperăm să le trecem în istorie, m-am aşteptat la astfel de atacuri, care nu se bazează pe nimic real ci doar pe interesele strict personale ale celor care le orchestrează. Am tăria să nu cobor, nici acum nici după alegeri, la acest nivel, fără legătură cu Universitatea pe care ne-o dorim. Este evident cui se doresc a fi de folos opiniile neacademice formulate de domnul Ciobanu. Cum este la fel de evident faptul că un candidat cu adevărat puternic nu ar avea nevoie de astfel de diversiuni,  de acest gen de «susţinere»”, a declarat prof.dr. Alexandru Sălceanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.