Un nou protest în Tătăraşi, azi la 17,30

Oamenii din zona Oancea sunt nemulţumiţi că implementarea a două proiecte imobiliare, pe terenuri private, va duce la dispariţia de spaţii verzi.

joi, 26 aprilie 2018, 01:50
1 MIN

Cetăţenii din Tătăraşi se adună astăzi din nou la protest. Manifestaţia va avea loc la ora 17.30, fiind aşteptate sute de persoane pe esplanada Oancea. Oamenii din zonă sunt nemulţumiţi că implementarea a două proiecte imobiliare, pe terenuri private, va duce la dispariţia unei zone verzi ce se află la capătul esplanadei. Investitorii sunt o firmă (Art Residence) şi o persoană fizică (Daniel Niculiţă).

Planurile urbanistice zonale au fost aprobate, dar autorizaţiile de construire încă nu au fost emise, potrivit ultimelor informaţii puse la dispoziţie de către municipalitate. Pe pagina de Facebook dedicată protestului, circa 100 de persoane îşi manifestaseră, până ieri după-amiază, intenţia de a participa la manifestaţie, în timp ce alte aproape 400 s-au declarat interesate de eveniment. „Zona verde (peste 30 de arbori şi mii de metri pătraţi de verdeaţă) din esplanada Oancea va dispărea în favoarea unor blocuri-turn, rezultând aproximativ 200 de apartamente şi 200 de maşini în plus, toate pe un teren cu risc geotehnic major“, se arată în descrierea evenimentului. Terenurile pe care se află zona verde sunt în proprietate privată, nefiind catalogate drept „spaţii verzi“, motiv suficient pentru ca Primăria să-şi justifice lipsa de intervenţie în conflictul dintre cetăţeni şi investitori. Protestele din Oancea au început acum două săptămâni. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii