Un nou scandal în Nicolina. Oamenii s-au trezit cu excavatoarele sub geam
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un nou scandal în Nicolina. Oamenii s-au trezit cu excavatoarele sub geam

GALERIE
santier nicolina
  • santier nicolina
- +

„Un alt caz flagrant de bătaie de joc la adresa ieşenilor şi subliniez că, în municipiul Iaşi, ilegalitatea nu mai reprezintă o problemă. Peste tot se încalcă legea în ceea ce priveşte urbanismul“, a prezentat Marius Bodea cazul celor care locuiesc pe şoseaua Nicolina 76B şi pe strada Tudor Neculai 101.

Aceştia s-au trezit într-o dimineaţă cu excavatoarele sub geam, în curtea interioară delimitată de blocurile lor, fără să fi fost anunţaţi despre acest lucru. Practic pe o suprafaţă de 400 mp dintre blocuri urmează să fie ridicată o clădire cu 6 niveluri.

Bodea a precizat că s-a folosit aceeaşi „reţetă“: falsificarea numerelor cadastrale, a adresei, pentru ca aceia care locuiesc în zonă să nu ştie că urmează să li se construiască un bloc la câţiva metri în faţa ferestrelor lor. În acest fel, dezbaterea publică obligatorie, care trebuie să primească acordul notarial al vecinilor, nu a avut loc. Astfel, şantierul deschis la numărul 76B a parcurs toate etapele de avizare pentru numărul 98. „Este o practică în Primăria Iaşi pentru că, ulterior, aceiaşi indivizi care fac lucrurile pe care le vedeţi vin şi cer rectificare sau îndreptare de eroare materială în Consiliul Local şi lucrurile se rezolvă“, a spus liberalul ieşean.

El a pus această nouă scamatorie în aceeaşi găleată a afacerilor imobiliare puse la cale în sediul Primăriei, dar stopate în instanţă: esplanada Oancea, strada Ciurchi, strada Smârdan. Bodea le-a reproşat primarului şi viceprimarilor că, după ce „i-a nenorocit“, nu vin măcar să explice oamenilor de ce le-au aprobat construirea de blocuri în faţa geamurilor lor. „Pentru ce mai eşti primar dacă stai ascuns în Primă­rie? Nu răspunzi jurnaliştilor, nu răspunzi petenţilor, nu răspunzi pentru ceea ce ai făcut“, a mai spus Marius Bodea în faţa câtorva zeci de locuitori din zona menţionată.

Unul dintre aceştia a precizat că ieşirea de la scara blocului unde locuieşte are lăţimea de numai un metru şi nu şi-a ascuns temerea că maşinile de intervenţie nu vor mai avea acces în zonă. „Asta nu înseamnă dezvoltare a oraşului, ci haos“, a conchis el.

Consilierul local Răzvan Timofciuc, prezent la conferinţa de presă organizată pe marginea gropii de şantier, a acuzat Poliţia Locală că „se ocupă mai mult de hărţuirea unor cetăţeni şi mai puţin de apărarea domeniului public şi corectarea abuzurilor urbanistice“. „Mă mir de ce organele judiciare nu văd ce se întâmplă. Cât trebuie să mai suporte oamenii ăştia?“, a completat Marius Bodea.

Proiectul va fi contestat la Instituţia Prefectu­lui, la fel ca în celelalte cazuri menţionate mai sus şi în care s-a obţinut suspendarea autorizaţiei de construire, a mai spus el. De altfel, peste 200 de locatari din zonă au semnat o petiţie în care cer oprirea lucrărilor şi refacerea spaţiului verde.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.