Advertorial

Un nou succes în palmaresul elevilor negruzziști: Indonesia International Mathematics Competition 30 iunie – 6 iulie 2022 (P)

vineri, 08 iulie 2022, 13:22
3 MIN

Univers abstract ce presupune provocare, inteligență, rigoare, putere de abstractizare, dar și studiu, exercițiu temeinic pentru a identifica soluții inedite, matematica este fundament pentru o gândire profundă, pentru o înțelegere rațională a lumii, cu toate proporțiile, armoniile și logica acesteia.

Pe aceste coordonate se înscrie școala de matematică negruzzistă, elevi și profesori intrând în ecuația de succes a competițiilor internaționale de profil.

Începutul lunii iulie a adus, pentru elevii negruzziști pasionați de provocări matematice în limba engleză, o nouă oportunitate de a-și demonstra competențele remarcabile în acest domeniu. IIMC – Indonesia International Mathematics Competition este o competiţie de matematică, ce aduce împreună elevi și profesori de pe șase continente, grupaţi în echipe formate din câte patru elevi şi unul sau doi team-leaderi.

Concursul este organizat pe grupe de vârstă astfel: elevi cu vârsta mai mică de 14 ani (Key Stage II) şi elevi cu vârsta mai mică de 17 ani (Key Stage III).  Anul acesta, competiția a fost organizată în sistem online de Indonezia și au participat 588 elevi din 31 de țări și regiuni: Bangladesh, Bolivia, Bostwana, Bulgaria, China, Cyprus, Ghana, Hong Kong, India, Indonezia, Korea, Macao, Malaysia, Mexico, Mongolia, Nepal, Philippines, România, Russia, Singapore, South Africa, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Thailand, United Arab Emirates, Uganda, USA, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe. Probele ediției 2022 s-au desfășurat cu prezență fizică și supraveghere video internațională la Colegiul Național Iași. Competiţia are două probe: una individuală şi una pe echipe. Concursul   individual presupune, la Key Stage II, 15 probleme cu răspuns aşteptat, iar la Key Stage III, 15 probleme grupate în două secţiuni.

Ecuația succesului pentru o vacanță cu rezonanțe matematice

România a fost reprezentată de 12 elevi de la Colegiul Naţional Iaşi și 4 elevi de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”. În săptămânile premergătoare concursului, elevii negruzziști au fost pregătiți de profesorii Adrian Zanoschi și Bogdan Maxim.

La concursul pe echipe au participat 147 echipe formate din câte 4 elevi și 1-2 team-leader(i). Una din cele două echipe înscrise la Key Stage II, medaliată cu argint, a fost formată din Lăpușneanu Alexandra, Dămoc Andrei Răzvan, Oprea Alex-Florin (elevi în clasa a VIII-a B la Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași) și  Radu Ilinca Ruxandra (de la Colegiul Național Iași) – team leader: Adrian Zanoschi, deputy leader: Bogdan Maxim. Din echipa Romania B a secțiunii Key Stage III a făcut parte negruzzistul Lascăr Robert (clasa a X-a B), obținând medalie de argint.

La concursul individual elevii negruzziști au obţinut, de asemenea, distincții remarcabile:

Medalie de argint: Oprea Alex-Florin;

Medalii de bronz: Lăpușneanu Alexandra și Dămoc Andrei Răzvan.

În săptămâna concursului, pe lângă probele de concurs pe care elevii le-au susținut sub supraveghere internațională video la Colegiul Național Iași, a fost organizat și un concurs cu jocuri logice Puzzle Challenge. În acest climat favorabil, dincolo de coordonatele matematice și atmosfera competițională, elevii au deschis noi canale de comunicare între universuri culturale și au explorat şansa de a creşte intelectual şi comportamental în contexte multiculturale şi domenii interdisciplinare, dovedind, încă o dată, valoarea de limbaj universal a matematicii.

Participarea la această competiție de elită, onorantă prin valoarea concurenților și gradul de dificultate a probelor, demonstrează, o dată în plus, importanța acestor experiențe modelatoare prin împletirea fericită a valorilor școlii ieșene cu  standardele de performanță mondiale, dar și rolul semnificativ al unor parteneriate educaționale și științifice în colegii de elită.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii