anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Un nou succes în palmaresul elevilor negruzziști: Indonesia International Mathematics Competition 30 iunie - 6 iulie 2022 (P)

GALERIE
negruzzi concurs matematicanegruzzi matematica
 • negruzzi concurs matematica
 • negruzzi matematica
- +

Univers abstract ce presupune provocare, inteligență, rigoare, putere de abstractizare, dar și studiu, exercițiu temeinic pentru a identifica soluții inedite, matematica este fundament pentru o gândire profundă, pentru o înțelegere rațională a lumii, cu toate proporțiile, armoniile și logica acesteia.

Pe aceste coordonate se înscrie școala de matematică negruzzistă, elevi și profesori intrând în ecuația de succes a competițiilor internaționale de profil.

Începutul lunii iulie a adus, pentru elevii negruzziști pasionați de provocări matematice în limba engleză, o nouă oportunitate de a-și demonstra competențele remarcabile în acest domeniu. IIMC – Indonesia International Mathematics Competition este o competiţie de matematică, ce aduce împreună elevi și profesori de pe șase continente, grupaţi în echipe formate din câte patru elevi şi unul sau doi team-leaderi.

Concursul este organizat pe grupe de vârstă astfel: elevi cu vârsta mai mică de 14 ani (Key Stage II) şi elevi cu vârsta mai mică de 17 ani (Key Stage III).  Anul acesta, competiția a fost organizată în sistem online de Indonezia și au participat 588 elevi din 31 de țări și regiuni: Bangladesh, Bolivia, Bostwana, Bulgaria, China, Cyprus, Ghana, Hong Kong, India, Indonezia, Korea, Macao, Malaysia, Mexico, Mongolia, Nepal, Philippines, România, Russia, Singapore, South Africa, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Thailand, United Arab Emirates, Uganda, USA, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe. Probele ediției 2022 s-au desfășurat cu prezență fizică și supraveghere video internațională la Colegiul Național Iași. Competiţia are două probe: una individuală şi una pe echipe. Concursul   individual presupune, la Key Stage II, 15 probleme cu răspuns aşteptat, iar la Key Stage III, 15 probleme grupate în două secţiuni.

Ecuația succesului pentru o vacanță cu rezonanțe matematice

România a fost reprezentată de 12 elevi de la Colegiul Naţional Iaşi și 4 elevi de la Colegiul Național ,,Costache Negruzzi”. În săptămânile premergătoare concursului, elevii negruzziști au fost pregătiți de profesorii Adrian Zanoschi și Bogdan Maxim.

La concursul pe echipe au participat 147 echipe formate din câte 4 elevi și 1-2 team-leader(i). Una din cele două echipe înscrise la Key Stage II, medaliată cu argint, a fost formată din Lăpușneanu Alexandra, Dămoc Andrei Răzvan, Oprea Alex-Florin (elevi în clasa a VIII-a B la Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași) și  Radu Ilinca Ruxandra (de la Colegiul Național Iași) – team leader: Adrian Zanoschi, deputy leader: Bogdan Maxim. Din echipa Romania B a secțiunii Key Stage III a făcut parte negruzzistul Lascăr Robert (clasa a X-a B), obținând medalie de argint.

La concursul individual elevii negruzziști au obţinut, de asemenea, distincții remarcabile:

Medalie de argint: Oprea Alex-Florin;

Medalii de bronz: Lăpușneanu Alexandra și Dămoc Andrei Răzvan.

În săptămâna concursului, pe lângă probele de concurs pe care elevii le-au susținut sub supraveghere internațională video la Colegiul Național Iași, a fost organizat și un concurs cu jocuri logice Puzzle Challenge. În acest climat favorabil, dincolo de coordonatele matematice și atmosfera competițională, elevii au deschis noi canale de comunicare între universuri culturale și au explorat şansa de a creşte intelectual şi comportamental în contexte multiculturale şi domenii interdisciplinare, dovedind, încă o dată, valoarea de limbaj universal a matematicii.

Participarea la această competiție de elită, onorantă prin valoarea concurenților și gradul de dificultate a probelor, demonstrează, o dată în plus, importanța acestor experiențe modelatoare prin împletirea fericită a valorilor școlii ieșene cu  standardele de performanță mondiale, dar și rolul semnificativ al unor parteneriate educaționale și științifice în colegii de elită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.