Un nou val de știri false răspândite prin Iași, de pe site-uri anonime de propagandă, marca Mihai Chirica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Un nou val de știri false răspândite prin Iași, de pe site-uri anonime de propagandă, marca Mihai Chirica

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

Marius Bodea a identificat 6 pagini web sau pagini de facebook neasumate, care produc sau promovează știri false în spațiul virtual și care se răspândesc cu ajutorul reclamelor sponsorizate. Acestea sunt: Știrea de Iași, Realitățile Ieșenilor, Fenechii, Revelații, Despre Iași, De-ale lui Caragiale ...

”După protestul oamenilor din Oancea, un nou val de știri false împotriva mea a fost răspândit prin Iași. Conștient de faptul că a pierdut complet susținerea locuitorilor din zonă, dl. Chirica se răzbună într-un mod jalnic. O campanie coordonată împotriva mea și a colegilor de echipă, care fac opoziție la PSD-Chirica, este realizată de pe pagini, conturi false și grupuri asimilate Chirica. Administratorii paginilor mașinăriei de propagandă beneficiază de bani mulți pentru a putea răspândi știri false pe rețelele de socializare. În ultima vreme, am reușit să identificăm 6 astfel de pagini sau site-uri false, pentru care s-au investit sume importante de bani și care au ajuns apoi la zeci de mii de ieșeni, prin reclame sponsorizate.

Pentru situații de acest gen, UE a emis o directivă de identificare și eliminare a site-urilor anonime de propagandă. Mi-aș dori ca dl. Chirica să aibă curajul și să îmi spună în față, la o confruntare publică, tot ceea ce vântură prin aparatul său de propagandă neasumat.

Din păcate, aceasta este oferta electorală a domnului Chirica - bălăcăreală sub anonimat, din fundul unei cutii poștale din Delaware, rostogolită apoi de pe conturi false pe grupuri amorfe de pe Facebook. O practică tipică propagandei rusești, de a otrăvi mințile oamenilor”, a spus deputatul Marius BODEA, Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.