Un oficial al Comisiei Europene recunoaşte că plecarea Marii Britanii lasă un loc imens în UE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un oficial al Comisiei Europene recunoaşte că plecarea Marii Britanii lasă un loc imens în UE

GALERIE
Brexit
  • Brexit
- +

Brexitul lasă Uniunea Europeană cu o mare problemă, cea a lipsei de fonduri provocate în bugetul UE, iar negocierile dintre statele membre referitoare la contribuţii vor fi foarte dificile, a declarat Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene însărcinat cu Locurile de Muncă, Creşterea, Investiţiile şi Competitivitatea, relatează CNBC. Marea Britanie este unul dintre principalii contributori la bugetul european, dar după ieşirea din UE deficitul de finanţare din bugetul UE trebuie acoperit într-un fel, a spus Katainen.

”Cu certitudine este o problemă şi trebuie să o rezolvăm”, a afirmat oficialul UE la Forumul Economic Mondial de la Davos. El a spus că bugetul trebuie ajustat într-o anumită măsură, dar şi că este nevoie de contribuţii mai mari din partea statelor membre. ”Trebuie să vedem şi cum sunt cheltuiţi banii, cum putem obţine mai mult cu mai puţini bani”, a arătat Katainen.

Multe state membre nu vor însă să contribuie mai mult pentru a compensa decizia Marii Britanii de a pleca din Uniune. Danemarca, de exemplu, a arătat în mod clar, anul trecut, că nu îşi va suplimenta contribuţia din cauza Brexitului. Katainen a afirmat la CNBC că o soluţie ar putea fi utilizarea în mai mare măsură a instrumentelor financiare, cum ar fi obligaţiunile, pentru finanţarea proiectelor europene, în locul contribuţiilor financiare directe. Asta plănuim sau analizăm în prezent...vor fi negocieri dificile”, a spus el. Actualul buget al UE este planificat până în 2020. Comisia Europeană va face propuneri pentru viitorul buget în luna mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.