anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Un oficial al Comisiei Europene recunoaşte că plecarea Marii Britanii lasă un loc imens în UE

GALERIE
Brexit
  • Brexit
- +

Brexitul lasă Uniunea Europeană cu o mare problemă, cea a lipsei de fonduri provocate în bugetul UE, iar negocierile dintre statele membre referitoare la contribuţii vor fi foarte dificile, a declarat Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene însărcinat cu Locurile de Muncă, Creşterea, Investiţiile şi Competitivitatea, relatează CNBC. Marea Britanie este unul dintre principalii contributori la bugetul european, dar după ieşirea din UE deficitul de finanţare din bugetul UE trebuie acoperit într-un fel, a spus Katainen.

”Cu certitudine este o problemă şi trebuie să o rezolvăm”, a afirmat oficialul UE la Forumul Economic Mondial de la Davos. El a spus că bugetul trebuie ajustat într-o anumită măsură, dar şi că este nevoie de contribuţii mai mari din partea statelor membre. ”Trebuie să vedem şi cum sunt cheltuiţi banii, cum putem obţine mai mult cu mai puţini bani”, a arătat Katainen.

Multe state membre nu vor însă să contribuie mai mult pentru a compensa decizia Marii Britanii de a pleca din Uniune. Danemarca, de exemplu, a arătat în mod clar, anul trecut, că nu îşi va suplimenta contribuţia din cauza Brexitului. Katainen a afirmat la CNBC că o soluţie ar putea fi utilizarea în mai mare măsură a instrumentelor financiare, cum ar fi obligaţiunile, pentru finanţarea proiectelor europene, în locul contribuţiilor financiare directe. Asta plănuim sau analizăm în prezent...vor fi negocieri dificile”, a spus el. Actualul buget al UE este planificat până în 2020. Comisia Europeană va face propuneri pentru viitorul buget în luna mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.