Un om al străzii are de plătit 530.000 de lei Consiliului Judeţean. A dat foc la o clădire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un om al străzii are de plătit 530.000 de lei Consiliului Judeţean. A dat foc la o clădire

GALERIE
cersetor
  • cersetor
- +

El a pus foc într-un imobil al CJ. Judecătorii l-au condamnat pe tânărul de 24 de ani la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În plus, i-au interzis ca, doi ani după eliberare, să candideze la vreo funcţie publică

Un imobil aparţinând Consiliului Judeţean a fost distrus de o persoană fără adăpost. Pavilionul abandonat a fost incendiat după o dispută asupra locului de "cazare" între doi "locatari". Pedeapsa dată de magistraţi pentru distrugere a fost severă, nu atât din cauza pagubelor materiale provocate, cât a riscului la care au fost supuse alte persoane fără adăpost care locuiau în imobilul de pe Sărărie. În sarcina incendiatorului s-a reţinut şi obligaţia de a plăti către CJ peste jumătate de milion de lei ca despăgubiri. În plus, el nu va putea candida la vreo funcţie publică în primii 2 ani de după eliberare.

Incidentul s-a petrecut în primăvara lui 2019, când şase autospeciale de pompieri au fost trimise pentru a lichida incendiul izbucnit la unul dintre fostele grajduri dintre Sărărie şi Codrescu, deţinute de CJ. Unele pavilioane de la adresa Codrescu nr. 6 au fost reabilitate şi sunt folosite ca sedii ale unor instituţii, dar altele sunt abandonate. Camera din care a pornit incendiul era locuită fără forme legale de către D.D. Acesta a plecat pentru o vreme la muncă în Spania. La întoarcere, a constatat că între timp, camera îi fusese ocupată de Marian Cămară. Cei doi au împărţit camera timp de aproape două săptămâni, până ce între ei a izbucnit o dispută privitoare la ocupantul "de drept". Locatarii imobilului convieţuiau printr-o înţelegere tacită şi o toleranţă reciprocă

Solicitările lui D.D. adresate lui Cămară, ca acesta să părăsească cât mai repede camera, l-au frustat pe acesta. În cele din urmă, Cămară a fost cel care a reuşit să-l alunge din cameră pe D.D. Acesta s-a mutat temporar la alt locatar, împreună cu care şi cu alţii a băut în acea noapte. Rămas singur în camera adjudecată, frustrat că ceilalţi beau fără el, Cămară a incendiat salteaua pe care dormea, a aşteptat ca focul să se aprindă şi a plecat.

În scurt timp, focul a cuprins materialele textile, cartoanele şi lemnele îmbibate cu prenandezul folosit de locatari pentru a se droga şi depozitate în cameră, extinzându-se la camerele alăturate şi la acoperişul imobilului. Focul a fost observat de ceilalţi locatari abia după vreo jumătate de oră, când era deja prea târziu pentru a mai interveni.

Marian Cămară a fost trimis în judecată pentru distrugere, Consiliul Judeţean constituindu-se parte civilă. Tânărul de 24 de ani a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, magistraţii obligându-l şi să plătească 530.531 lei către CJ, ca daune materiale. "Având în vedere natura şi gravitatea infracţiunii săvârşite de inculpatul Camară M., instanţa apreciază că săvârşirea infracţiunii îl face nedemn pe inculpat să exercite dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat", au ţinut să precizeze judecătorii. Sentinţa dată de Tribunal va fi analizată de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.