anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

duminica, 29.01.2023

Un om de afaceri din turism primeşte o lovitură de zile mari

O societate din Bucureşti a primit încuviinţare de la instanţă să execute silit firma lui Florin Bărhălescu, ABC Turism şi Evenimente, fostă Icar Tours.

GALERIE
conferinta ICAR TOURS-Agroindustriala Bucium-Florin Barhalescu-dir gen ICAR TOURS006
 • conferinta ICAR TOURS-Agroindustriala Bucium-Florin Barhalescu-dir gen ICAR TOURS006
- +

Problemele se ţin lanţ de Florin Bărhălescu, administratorul ABC Turism şi Evenimente, fostă Icar Tours. Unul dintre creditorii societăţii ia faţa celorlalte firme care au de încasat bani de la Florin Bărhălescu. Business Travel Turism SRL din Bucureşti a câştigat la o  instanţa din capitală procesul prin care cerea încuviinţarea executării silite a ABC Turism şi Evenimente SRL.

Conform portalului Ministerului Justiţiei, Business Travel Turism a deschis în acest an două procese pe numele firmei lui Bărhălescu. Primul dosar în care firma din Bucureşti cerea executarea silită datează din 24 aprilie. Creditorul, Travel Turism, era reprezentant în acest dosar prin SCA Popovici Niţu & Asociaţii. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3 din Capitală au dat curs cererii creditorului, încuviinţând executarea silită a firmei lui Bărhălescu. Decizia în acest caz, pronunţată pe data de 9 mai a acestui an, este definitivă, se arată pe portalul amintit anterior. Concomitent cu acţiunea de la Bucureşti, Travel Turism a atacat fosta Icar Tours şi la Iaşi, înaintând instanţei o cerere similară. În acest dosar, agenţia bucureşteană a fost reprezentată prin BEJ Dominte şi Asociaţii. La trei zile de la pronunţarea sentinţei de la Judecătoria din Bucureşti, magistraţii ieşeni au admis şi această cerere de încuviinţare a executării silite.

 
 
Societatea este bună de plată
 
 
De asemenea, firma lui Bărhălescu a mai pierdut recent un proces, intentat la Tribunalul Iaşi de două persoane fizice. Astfel, potrivit sentinţei magistraţilor ieşeni din 19 iunie 2014, ABC Turism şi Evenimente trebuie să despăgubească doi clienţi cu aproximativ 7.000 lei, bani ce reprezintă două debite, preţul a două bilete vaporetto şi daune morale. Reclamanţii din această speţă sunt asistentul universitar ing. Cristian Nicolae Butincu (Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Iaşi), respectiv Lucia Carson de la Spitalul Clinic de Urgenţe “Sf. Spiridon”. “Admite în parte cererea formulată de reclamanţii Butincu Cristian Nicolae şi Carson Lucia în contradictoriu cu pârâta SC ABC Turism şi Evenimente SRL. Obligă pârâta la plata către reclamantul Butincu Cristian Nicolae a sumelor de 1.163,53 lei – reprezentând debit, 111,60 lei – reprezentând bilet vaporetto, 1.562,50 lei – reprezentând daune morale şi a dobânzii legale aferente acestor sume, calculată de la data de 2.09.2013 până la data plăţii efective”, este o parte a soluţiei pronunţate de magistraţii ieşeni în acest caz. Acelaşi cuantum îl are de primit şi Lucia Carson de la firma lui Florin Bărhălescu. De asemenea, instanţa a decis să respingă cererea de obligare a firmei ABC Turism şi Evenimente la plata către fiecare dintre reclamanţi a sumei de 397,32 lei, reprezentând contravaloarea cazării. Nu în ultimul rând, fosta Icar Tours are de suportat şi cheltuielile de judecată (contravaloarea taxei judiciare de timbru şi onorariul avocatului), fiind obligată să achite reclamanţilor suma de 1.211,64 lei. Decizia, emisă pe 19 iunie, poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.
 
 
Firma va face apel
 
 
Contactat telefonic de jurnaliştii “Ziarului de Iaşi”, Florin Bărhălescu, administratorul ABC Turism şi Evenimente, ne-a indicat să luăm legătura cu avocatul delegat de firmă în aceste speţe pentru mai multe detalii. “Este vorba despre o acţiune în instanţă. Avocatul se ocupă de aceste aspecte. Dacă era vorba de o problemă managerială, care puteam eu să o rezolv, îţi dădeam toate informaţiile de care aveai nevoie”, a spus oficialul firmei. Monica Mihaela Amariei, avocatul ce reprezintă ABC Turism şi Evenimente în aceste speţe, ne-a spus că momentan Business Travel Turism a obţinut doar o decizie de încuviinţare a executării silite. “Dacă Business Travel Turism SRL va merge mai departe cu acţiunea întreprinsă şi va solicita unui executor judecătoresc continuarea procedurii noi vom face contestaţie la executare. Un creditor nu poate lua totul în defavoarea celorlaţi care mai au de primit sume restante. Din această cauză s-a şi cerut intrarea în incapacitate de plată a firmei”, a spus Amariei. Avocatul ce reprezintă interesele ABC Turism şi Evenimente a mai spus că cel mai probabil se va face apel în cazul sentinţei pronunţate de instanţă în favoarea celor doi clienţi. “Decizia nu este definitivă. Este la prima instanţă. Cel mai probabil se va face apel”, a precizat Amariei pentru “Ziarul de Iaşi”. Administratorul firmei, Florin Bărhălescu, a cerut în urmă cu două luni intrarea în insolvenţă şi ulterior în faliment a societăţii, potrivit documentaţiei depuse la Tribunalul Sindic şi consultată de “Ziarul de Iaşi”. Pentru aceasta, Bărhălescu a solicitat instanţei desemnarea Moldrom Insolvency ca administrator judiciar.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.