anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Şi nu numai atât, dar zice-se că, din cauza evoluţiei nefavorabile din ultima perioadă a pandemiei pe plan globan, a scăderii yenului japonez şi a indicelui Nikkei pe pieţele asiatice, dar şi a evoluţiei imprevizibile a indicelui Dow Jones în vest,acest personagiu vilofil cică ar fi comandat vânzarea prin intermediari a căsoiului de la înălţime (preţ fix şi nenegociabil, se spune, unul de viteză maximă: 300.000 euro), căsoi ce, cică, ar fi vrut să-l ţină pentru ăla micu’, dar, deh, aşa-s vremurile, cu totul de vânzare.

Afacerea, evident, se mai bârfeşte, ar fi făcută ca omul să se descotorosească repede de orice legătură periculoasă pe care numai cineva negru în cerul gurii, am zice noi, ar putea-o face în cazul de faţă. Aşa că, na, fraţilor: aşa ceva... Altfel, astea-s bârfe, băi nenicule? Chiar atâta invidie şi răutate, să spui aşa ceva, dom’le, n-am mai văzut de multă vreme în culturalul şi ‘telectualul nostru târg...

Haideţi să mai şi râdem, nu numai să ne încruntăm la sumele mari de bani!

Şi încă una scurtă dar vioaie, şi evident fără absolutamente nicio legătură cu cele de mai sus (decât, deh, dacă iarăşi vreun răutăcios negru în cerul gurii vrea s-o facă forţat)!

Tare ne-a mai amuzat ieri găselniţa colegilor noştri de la gazetă pentru titlul cu dosarul suveicilor imobiliare de 12 milioane de euro, unde au pus “Horodniceanu versus Zămosteanu”, pe post de confruntarea anului la Iaşi.

Ne amuză pentru că, dacă nu ştiaţi, după nume mister procuror Horodniceanu, fost şef al DIICOT pe ţară, are sigur origini bucovinene, căci acolo este localitatea Horodniceni, undeva mai jos de Suceava, spre Folticeni şi Păşcani. Şi tot după nume, sigur omul de afaceri Zămosteanu are origini în acelaşi judeţ, dar la Zamostea, mai sus de Suceava.

Aşa că, musiu, ce să se mai hărţuiască oamenii ăştia atâta prin tribunale la Iaşi, pe banii contribuabilului: nu mai bine merg ei la împăcăciune şi dreaptă judecată la jumatea distanţei, la sforarul Flutur de Suceava? Întrebăm, nu dăm cu paru’...

PS: Da, ştim că am rămas datori de ieri cu un zvonuţel în legătură cu băiatul acela cu bani mulţi ce umblă prin târg cu camionul CAP-ului. Staţi însă puţin şi nu mânaţi, ci lângă boi v-alăturaţi şi îngăduiţi-ne un răgaz până mâine. Că azi, iote, iar am rămas fără spaţiu.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.