anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Un plutonier cu un satâr a făcut un scandal monstru: 5 ani nu se mai poate apropia de soţia sa

GALERIE
sentinta plutonier
 • sentinta plutonier
- +

Un plutonier-major care şi-a bătut soţia şi a ameninţat-o cu un cuţit şi un satâr a scăpat de închisoare. Magistraţii Tribunalului Militar ieşean luaseră în calcul violenţa manifestată de bărbat şi faptul că femeia fusese salvată după ce colegii plutonierului au spart uşa şi au decis condamnarea acestuia la închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Curtea Militară de Apel a considerat că Robert Dinu Antoci poate rămâne liber. În oricare dintre variante însă, Antoci va trebui să-şi găsească alt loc de muncă. Chiar cu executarea suspendată, o condamnare la închisoare este incompatibilă cu statutul de militar.

În noaptea de 11/12 octombrie a anului trecut, soţia lui Antoci a sunat la 112, anunţând că este agresată de soţul său. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au reuşit să intre în bloc doar după ce vecinii lui Antoci au răspuns la interfon. Au sunat degeaba la uşa acestuia, întrucât plutonierul nu a răspuns. Pentru forţarea intrării, au fost chemaţi chiar colegii de muncă ai lui Antoci, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Nici aceştia nu au reuşit să-l convingă să deschidă. Din spatele uşii, Antoci ameninţa că-i va tăia gâtul soţiei sale, ceea ce a precipitat lucrurile. Pompierii au forţat uşa, iar poliţiştii au intrat peste Antoci, imobilizându-l.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru violenţă în familie. În faţa judecătorilor, el a afirmat că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplă între momentul sosirii acasă şi apariţia poliţiştilor la uşă. Declaraţiile lui nu au fost crezute de magistraţi, care au remarcat că inculpatul discutase cu colegii săi şi după ce a fost încătuşat, niciunul dintre martori neavând suspiciuni cu privire la integritatea mentală a acestuia. Dinu Antoci a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare şi la plata a 5.000 de euro către soţia sa, ca daune civile.

În apel, magistraţii bucureşteni au considerat că detenţia nu este necesară, o pedeapsă cu suspendare fiind suficientă pentru corectarea inculpatului. Acesta a fost lăsat liber sub supraveghere pe un termen de 4 ani. De asemenea, timp ce 5 ani, Antoci nu va mai avea dreptul de a se apropia de soţia sa ori de locul de muncă al acesteia. Decizia Curţii Militare de Apel este definitivă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.