Un poliţist a donat 12 litri de sânge! “Haideţi să nu precupeţim niciun efort”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Un poliţist a donat 12 litri de sânge! “Haideţi să nu precupeţim niciun efort”

GALERIE
Valerică Crintea
  • Valerică Crintea
- +

Un poliţist din Vrancea donează sânge la Centrul Judeţean de Transfuzii de mai bine de 10 ani, reprezentanţii instituţiei apreciind că acesta a donat până acum peste 12 litri de sânge.

Valerică Crintea lucrează în Departamentul Transporturi al IPJ Vrancea din anul 2009. Din anul 2011, poliţistul a început să doneze sânge pentru semenii aflaţi în impas, iar de atunci a continuat să se prezinte periodic la Centrul de Transfuzii pentru a dona. 

Practic, agentul şef a donat a peste 12 litri de sânge, convins fiind că este ”datoria” lui. "Absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, promoţia 2002, agent şef principal Crintea Valerică lucrează la Transporturi din anul 2009. Doi ani mai târziu a început să doneze sânge, iar obiceiul i-a rămas... în sânge. Gestul de a dona sânge este acum pentru el, un stil de viaţă" , precizează IPJ Vrancea.

Pe blogul său, poliţistul îşi împărtăşeşte convingerile despre nobilul act de donare şi doreşte să înlăture ”miturile” pentru cei care nu au călcat încă pragul unui centru de transfuzie: ”Trebuie să auzim MEREU strigătul necontenit al celor care cer ajutorul, al celor care au nevoie de sânge pentru a continua lupta cu bolile şi pentru a fi învingători, cu ajutorul nostru. Haideţi să nu precupeţim niciun efort şi să ne ajutăm semenii prin acest gest al donării de sânge, pentru că SÂNGELE ÎNSEAMNĂ VIAŢĂ! Donează sânge şi vei putea salva pe cineva imediat sau cel târziu în 5 zile”

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.