Un poliţist ieşean, propus pentru Emblema de onoare a MAI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Un poliţist ieşean, propus pentru Emblema de onoare a MAI

GALERIE
politisti premiati
  • politisti premiati
- +

Nu mai puţin de 63 de poliţişti ieşeni au fost avansaţi, iar poliţistul criminalist Cătălin Ghimpu, cel care a soluţionat cazul prostituatelor sechestrate şi violate, va fi propus şi pentru Emblema de onoare a MAI.

 

Un poliţist ieşean a fost premiat zilele trecute după ce s-a remarcat în multe cazuri de tâlhării şi furturi din Iaşi, cele mai numeroase infracţiuni din judeţ. Cătălin Ghimpu, subofiţer la Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi, s-a remarcat şi în soluţionarea cazului cu prostituatele sechestrate în Păcurari, dar superiorii lui spun că se implică în toate cazurile, indiferent de oră.

De altfel, poliţistul ieşean Cătălin Ghimpu a fost propus de către către conducerea IPJ Iaşi pentru a primi emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

“Este unul dintre cel mai implicaţi şi competenţi poliţişti. Eu unul sunt mulţumit că l-am primit la Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi. El îi ajută pe toţi, şi se oferă primul atunci când avem cazuri de infracţionalitate importante”, a spus Florin Avătavului, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi.

Mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie ieşeni au fost avansaţi în grad, înainte de termen, pentru merite deosebite în activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Avansările de acest gen, trecute la rang de avansări excepţionale, se fac o singură dată pe an, în preajma zilei de 1 decembrie. “Un număr de 63 de poliţişti au fost avansaţi în grad înainte de termen de comisarul şef Costel Gîtlan, inspectorul şef al IPJ Iaşi.

Dintre cei avansaţi, 42 sunt agenţi de poliţie, iar 21 sunt ofiţeri de poliţie. Printre cei avansaţi se numără şi patru poliţişti din cadrul echipei Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, pentru rezultatele excepţionale obţinute în identificarea bănuiţilor comiterii infracţiunilor de tâlhărie (fapte comise cu violenţă), furturi din locuinţe, din buzunare, lipsiri de libertate.

Principiul după care se ghidează este acela că prin muncă şi pasiune pot deveni mai buni profesional. Inspectorul şef i-a felicitat pe poliţişti pentru reuşitele profesionale obţinute, chiar şi în condiţiile actuale, şi le transmite multă sănătate şi putere de muncă”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.