Un poliţist îi scrie ministrului Bode că uniforma este ”total depăşită”: „Suntem hăituiţi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Un poliţist îi scrie ministrului Bode că uniforma este ”total depăşită”: „Suntem hăituiţi”

GALERIE
uniforma politie
  • uniforma politie
- +

Un poliţist din Bucureşti îi transmite ministrului Lucian Bode, într-o scrisoare deschisă, că uniforma este ”total depăşită”, iar 80 - 90% dintre lucrători au apelat la ”ajustarea” ei, pentru că pantalonii la dungă şi ”pantofii cu găurele şi talpa de cauciuc” nu fac faţă la 8 ore cu 12 intervenţii la apeluri 112.

”Nu de puţine ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă, specifici CFR, rupţi între picioare şi nu numai”, afirmă poliţistul. ”Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm şi reparăm maşinile ministerului, dar am fost "hăituiţi" pe tema uniformei”, adaugă acesta, cerând intervenţia ministrului Bode.

Un poliţist de la Secţia 7 Poliţie Bucureşti i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă ministrului Lucian Bode.

”Am ales să vă expun o situaţie pe care dumneavoastră o puteţi rezolva uşor. Sunt poliţist de aproximativ 2 ani şi jumătate la una dintre cele mai dificile secţii din capitală, implicit din ţară. Ca să vă faceţi o idee, la aceasta secţie uneori un echipaj poate prelua şi 12 intervenţii 112 într-o tura de 8h (experienţă proprie). În scurta mea activitate am avut parte de multiple intervenţii în forţă, fiind nevoie de incatusare forţată, forţa fizica, alergare după infractori, escaladare garduri şi alte lucruri pe care societatea civila le vede doar la TV. De asemenea am fost victima a 3 infracţiuni de ultraj în anul 2020. Nu de puţine ori am ajuns acasă cu dureri grave de spate şi de picioare după mai bine de 8h petrecute în pantofii cu găurele şi talpa de cauciuc, specifici muncii de birou la situaţia actuală. Şi nu de puţine ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupţi între picioare şi nu numai. Şi de aceste lucruri s-au plâns toţi colegii mei, fără excepţie”, a transmis poliţistul.

Acesta afirmă că, în urmă cu aproximativ 2 ani, poliţiştii ”sătui de lipsa de interes la nivelul MAI şi IGPR, au ales sa pună confortul, siguranţa şi sănătatea pe primul plan”.

”Astfel, 90 la sută din colegii mei, inclusiv eu, am ajuns sa înlocuim pantofii din echipare cu încălţăminte tactică de o mai bună calitate şi cu un indice de confort net superior. De asemenea, pantalonii la dungă au fost înlocuiţi cu pantaloni tactici cu o croială ergonomică, material mai bun şi aspect mai plăcut, care au adus o mai bună mobilitate şi un confort sporit. Va mărturisesc faptul ca în ultimul an de când am "ajustat" uniforma şi am investit peste 3.000 lei cu mare efort financiar din propriul buzunar, munca a devenit ceva mai uşoară, mai plăcută şi încrederea în mine a crescut considerabil”, mai scrie poliţistul.

Acesta consideră că 80 la sută din poliţiştii din ţară îi împărtăşesc opinia.

”Sunt de aceeaşi părere cu mine şi şi-au ajustat uniforma, sătui probabil de promisiuni şi amânarea la nesfârşit a adoptării unei noi uniforme atât de necesare vremurilor actuale. În ultima perioadă, controalele s-au înmulţit şi au început presiunile pentru a ne întoarce la uniforma oficială, total depăşită de vreme. Lucrătorii direcţiei de ordine publică ne ameninţă cu cercetări din cauza uniformei, poliţiştii din strada fiind trataţi cu un aer de superioritate şi cu aroganţă. Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm şi reparăm maşinile ministerului, dar am fost "hăituiţi" pe tema uniformei”, mai scris poliţistul.

Agentul afirmă că nu doreşte să încalce legea, ci doar condiţii mai bune de muncă.

”Practic suntem "hăituiţi" pentru simplul fapt că am încercat sa ne facem munca mai uşoară şi am încercat sa aducem o îmbunătăţire a serviciului poliţienesc. Noi nu vrem sa încălcăm legea, vrem doar condiţii mai bune de muncă. Serviciul poliţienesc are deja destule lipsuri pe care noi le decontam direct iar ultimele presiuni din partea conducerii au stârnit o nemulţumire generală în rândul poliţiştilor, nemulţumire care este pe punctul de a se transforma într-o revoltă din care toată lumea are de pierdut. În speranţa că veţi reflecta la cele expuse de mine, noi poliţiştii din stradă va cerem ajutor şi înţelegere”, a mai scris poliţistul care s-a semnat ”un simplu poliţist din linia întâi”.

Mesajul a fost publicat de Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.