Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un politruc vrea şef la Aeroport. La o şedinţă i-a înfipt mâna în gât lui Maricel Popa!

GALERIE
Catalin Bulgariu
  • Catalin Bulgariu
- +

La posturile de conducere de la Aerogara ieşeană se concurează „în familie“: trei candidaţi pentru mandatul de director general, şi doi, pentru cel de director de operaţiuni aeroportuare. Surse din cadrul PSD spun că cele mai mari şanse la cel mai vânat post le are Cătălin Bulgariu, un tânăr cu ştate vechi în partid, dar care nu s-a afirmat niciodată cu nimic în afara activităţii politice. Rămâne însă de văzut dacă această activitate atât de importantă, la principala poartă de legătură a Iaşului cu Occidentul în lipsa autostrăzii, va fi lăsată pe mâna unui politruc.

Înscrierile pentru concursul de selecţie a celor mai importanţi doi directori de la Aeroport - general şi operaţional - s-au încheiat până la urmă luni, nu în weekend, când au expirat cele 30 de zile. În această ultimă zi a mai „venit“ un dosar, ridicând la trei numărul înscrişilor pentru cea mai înaltă funcţie din regie. Amintim că primul concurs, încheiat luna trecută cu ocuparea a doar două din cele patru mandate de director, a beneficiat de o concurenţă mai mare, dar s-a desfăşurat „cu uşile închise“. Legea impune secretul listei lungi - cu numele tuturor înscrişilor - dar nu şi asupra celor care trec de etapa selecţiei dosarelor. Prin urmare, am încercat să obţinem confirmarea din partea potenţialilor candidaţi. Cătălin Bulgariu, cel mai controversat nume, nu a răspuns nici apelurilor telefonice şi nici mesajelor sms trimise. La precedentul concurs, a făcut parte din comisia de selecţie, iar acum nu se mai regăseşte printre membrii ei - ceea ce ar explica postura de candidat. Surse care au preferat să-şi păstreze anonimatul ne-au informat şi că dosarul său conţine mai mult de o scrisoare de recomandare. Aceasta este o cerinţă nouă în concurs. Dacă fostul director, Alexandru Anghel (care a candidat data trecută pe ambele posturi iar comisia l-a găsit „necorespunzător“), ar fi vrut să se înscrie la concurs, ar fi fost practic imposibil să obţină o astfel de recomandare de la actuala conducere interimară şi de la administraţia Aeroportului. Alte informaţii indirecte îi indică pe actualul director general provizoriu, Monica Nichituş, şi pe actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea, drept candidaţi. Însă Nichituş a obţinut la concursul precedent mandatul de director economic, şi e puţin probabil că ar intenţiona într-adevăr să schimbe funcţia. Oricum, nici ea nu ne-a răspuns apelurilor telefonice. Pentru mandatul de director operaţional sunt doi candidaţi, unul dintre ei fiind actualul deţinător provizoriu al funcţiei.

Un bătăuş de partid?

Fostul consilier local PSD Cătălin Bulgariu, cel credidat de mai multe surse din PSD ca având prima şansă, s-a făcut remarcat pe scena politică ieşeană mai ales prin scandaluri, dar şi prin «sinecurile» pe care i le-a oferit partidul în diverse consilii de administraţie: CET, Radio Iaşi, Spitalul de Recuperare, Eco Piaţa. În 2015, acesta a sărit să-l bată pe Maricel Popa, căruia i-a înfipt o mână în gât la finalul unei şedinţe. Bulgariu (44 de ani) i-a reproşat lui Maricel Popa, pe atunci secretar de stat, că din cauza lui soţia sa fusese transferată de la OPC Iaşi la Timiş. Bulgariu i-a pus mâna la gât lui Popa, cei doi fiind calmaţi de colegi. O altă întâmplare s-ar fi petrecut în 2004, în timpul unui chef pe care Gheorghe Nichita l-a organizat după ce a câştigat alegerile. Atunci, Bulgariu s-a năpustit spre Nichita, care a fost însă salvat de Gabriel Surdu. Întrebat cum ar discuta cu directorul general al Aeroportului dacă acesta ar fi colegul său de partid Cătălin Bulgariu, Maricel Popa, preşedintele CJ, - instituţie în subordinea căreia se află aerogara ieşeană -, ne-a spus că e prima dată când aude de această posibilitate, dar că este datoria exclusivă a CA să selecteze echipa executivă a regiei. Cătălin Bulgariu este membru şi purtător de cuvânt al CA, iar în PSD este văzut ca un apropiat al preşedintelui Organizaţiei Judeţene, Maricel Popa.

Aeroportul, pe profit

Un raport privind situaţiile financiare încheiate la data de 31 decembrie 2017 va fi prezentat astăzi consilierilor judeţeni. Regia a încheiat anul trecut cu un profit net de peste 8 milioane de lei, cu o treime mai mare decât cel din 2016. Şi traficul de pasageri a fost cu aproximativ 40 la sută mai mare decât în anul precedent. Mai mult, „regia are lichidităţi pentru continuitatea activităţii, este solvabilă, având o rată bună a autonomiei financiare“, după cum concluzio­nea­ză auditorul indepen­dent în raportul său anual. Un motiv de nedumerire în plus faţă de schimbarea administraţiei şi a conducerii executive a Aeroportului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri