anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Advertorial (P)

Un popor în căutare de… normalitate

GALERIE
Dobre - aug. 2018
 • Dobre - aug. 2018
- +

Mulţi ani au fost aleşi să conducă România, indiferent de nivel, indivizi virusaţi de nepricepere, ahtiaţi după putere şi averi. Dacă eram un popor conştient preţuiam ce am primit moştenire de la părinţii şi bunicii noştri. Ce am facut? Am distrus, nepunând nimic în loc! Ce lăsăm în urma noastră? Mai nimic! Măcinaţi de invidie, ură şi dihonie am ruinat ţara. Purtăm cu toţii vina degradării propriei noastre existenţe. Astăzi suntem dominaţi de ipocrizie, minciună şi lacomie, care ne mistuie energiile, aruncându-ne dincolo de limitele condiţiei noastre umane! Rezultatele? Le vedem şi mai ales le simţim cu toţii.

Aşa ne trebuie, poate şi mult mai mult! Ce fel de popor suntem? Cât de jos trebuie să cădem ca să avem şansa de a renaşte aidoma păsării Pheonix? Noi suntem adevăraţii vinovaţi! Noi trebuie să ne reinventăm ca popor, iar educaţia sănătoasa ar fi singura soluţie.

Spuneam că de mulţi ani am ales ca România să fie condusă, indiferent la ce nivel, de indivizi virusaţi. Au virusat până şi marea majoritate a semenilor care a hotărat prin vot “democratic”, cu ghilimele de rigoare, cine să ne guverneze. Se pare că o majoritate iresponsabilă şi ignorantă, cea pe care nu o intereseaza decât burta plină de bere şi mici, ne-a hotărât viitorul. Cu ce suntem noi mai buni, decât cei interesaţi de burta plină pentru o zi, dacă am sta acasă, dacă am accepta toată această hoţie fără să facem nimic, fără să ne pese? Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar îmi păstrez părerea că: noi suntem adevăraţii vinovaţi!

Se pare că majoritatea lor, a romanilor, se “culcă pe o ureche”, adică prin nepăsare ori lăsându-se corupţi, devin complici. Exact cum bine spunea George Orwell: “un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice”. Boala socială la români este nesolidaritatea contra abuzurilor celor mari, care se asociază cu "lasă-mă, să te las"! Atât timp cât îi vom tolera să-şi facă jocurile, atât timp cât îi vom lăsa să-şi “reseteze” şi să-şi “reinstaleze” interesele, nimic bun nu se va întâmpla în România.

Într-un alt noiembrie ne gandim la mai bine. Într-un alt noiembrie, după alți 30 de ani, ne hotărâm soarta în funcție de cum îşi gândeşte fiecare dintre noi viitorul copiilor şi nepoților noştri. Atunci când vom înţelege, în sfârşit, că noi suntem adevărata putere, abia atunci ne vom putea alege cu responsabilitate conducătorii care să gestioneze bine ţara, ne vom putea alege politicienii cu o conştiinţă a datoriei față de țara din care fac parte.

Și cu siguranţă, România are astfel de oameni. Nu trebuie decât să-i vedem. Sunt alături de noi!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.