Un preot a fost propus spre caterisire după ce a ridicat și a sfințit o biserica. În plus, îi face ”gheboși” pe capii BOR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Un preot a fost propus spre caterisire după ce a ridicat și a sfințit o biserica. În plus, îi face ”gheboși” pe capii BOR

GALERIE
preot
  • preot
- +

Un preot este judecat pentru că face ce vrea în biserica pe care a ridicat-o fără binecuvântarea  Înaltpreasfințitul Calinic

Ieromonahul Petru (Petru-Claudiu Geonea) a manifestat o atitudine sfidătoare și răzvrătită, a folosit un limbaj grosolan și a dat următoarele răspunsuri: „ierarhii au trădat Biserica prin ecumenism”; „lupul cel mai mare în Biserică e [Patriarhul] Daniel [sic!]”; a recunoscut că a afirmat că Înaltpreasfințitul Calinic este „mason și eretic”; A spus că pe clericii și pe personalul de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a numit „gheboși” pentru că acesta e termenul folosit de părinții din Sfântul Munte Athos pentru a desemna pe satana; A afirmat că are autoritatea să îi judece pe patriarh și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române în calitate de „mădular al Bisericii”; A aflat de o decizie din anul 2019 a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen prin care nu era primit în nicio o unitate de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, precum și de decizia din 3373/22.07.2021 a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic prin care nu avea binecuvântare să slujească pe teritoriul eparhiei; inițial a invocat că a respectat cele două decizii și nu a mai săvârșit cele sfinte, dar, confruntat de părinții prezenți la ședință care au arătat dovezi că a slujit ca preot la sfințirea unei biserici în Vadu Negrilesei ulterior opririi canonice, a recunoscut că a săvârșit cele sfinte fără binecuvântare.

Întrebat fiind de ce a ridicat și a sfințit biserica de la Vadu Negrilesei fără binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, arătându-i-se canoanele și rânduielile Bisericii care opresc acest lucru, a dat răspunsuri sfidătoare și agresive: „nu aveam nevoie de binecuvântarea ierarhului”; „la mine în curte fac ce vreau” (deși nu era proprietatea lui și nici nu obținuse terenul în proprietatea Bisericii);
În general a avut un temperament anarhic și răzvrătit, nu a arătat nicio urmă de căință, de smerenie și de dorință de îndreptare, și a dat vina pentru toate abaterile lui pe Biserica Ortodoxă, despre care consideră că a trădat credința.

Mai mult, pe ziardesuceava

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.