anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un preot a fost propus spre caterisire după ce a ridicat și a sfințit o biserica. În plus, îi face ”gheboși” pe capii BOR

GALERIE
preot
 • preot
- +

Un preot este judecat pentru că face ce vrea în biserica pe care a ridicat-o fără binecuvântarea  Înaltpreasfințitul Calinic

Ieromonahul Petru (Petru-Claudiu Geonea) a manifestat o atitudine sfidătoare și răzvrătită, a folosit un limbaj grosolan și a dat următoarele răspunsuri: „ierarhii au trădat Biserica prin ecumenism”; „lupul cel mai mare în Biserică e [Patriarhul] Daniel [sic!]”; a recunoscut că a afirmat că Înaltpreasfințitul Calinic este „mason și eretic”; A spus că pe clericii și pe personalul de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a numit „gheboși” pentru că acesta e termenul folosit de părinții din Sfântul Munte Athos pentru a desemna pe satana; A afirmat că are autoritatea să îi judece pe patriarh și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române în calitate de „mădular al Bisericii”; A aflat de o decizie din anul 2019 a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen prin care nu era primit în nicio o unitate de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, precum și de decizia din 3373/22.07.2021 a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic prin care nu avea binecuvântare să slujească pe teritoriul eparhiei; inițial a invocat că a respectat cele două decizii și nu a mai săvârșit cele sfinte, dar, confruntat de părinții prezenți la ședință care au arătat dovezi că a slujit ca preot la sfințirea unei biserici în Vadu Negrilesei ulterior opririi canonice, a recunoscut că a săvârșit cele sfinte fără binecuvântare.

Întrebat fiind de ce a ridicat și a sfințit biserica de la Vadu Negrilesei fără binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, arătându-i-se canoanele și rânduielile Bisericii care opresc acest lucru, a dat răspunsuri sfidătoare și agresive: „nu aveam nevoie de binecuvântarea ierarhului”; „la mine în curte fac ce vreau” (deși nu era proprietatea lui și nici nu obținuse terenul în proprietatea Bisericii);
În general a avut un temperament anarhic și răzvrătit, nu a arătat nicio urmă de căință, de smerenie și de dorință de îndreptare, și a dat vina pentru toate abaterile lui pe Biserica Ortodoxă, despre care consideră că a trădat credința.

Mai mult, pe ziardesuceava

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X