Un prim bilanţ al pagubelor provocate de ploi în localităţile din judeţul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un prim bilanţ al pagubelor provocate de ploi în localităţile din judeţul Iaşi

GALERIE
ploi_torentiale
  • ploi_torentiale
- +

 

Şapte localităţi din judeţul Iaşi, între care şi municipiul Paşcani, au fost afectate de ploile torenţiale căzute la sfârşitul săptămânii trecute, cele mai mari pagube fiind înregistrate la Răducăneni, unde 1.250 de hectare de teren arabil au fost distruse de grindină, potrivit Prefecturii.
Conform reprezentanţilor Prefecturii Iaşi, până luni comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au raportat pagube produse în şapte localităţi, respectiv Tătăruşi, Moţca, Răducăneni, Costeşti, Lespezi, Dagâţa şi municipiul Paşcani.
Astfel, în comuna Tătăruşi precipitaţiile au determinat creşteri de nivel pe cursuri de apă care au afectat 4,3 kilometri de drum comunal, în comuna Moţca precipitaţiile şi scurgerile de pe versanţi au afectat două poduri, trei podeţe, 17,5 kilometri de drum comunal şi sătesc şi un hectar de teren arabil.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Răducăneni a raportat 1.250 de hectare de terenuri arabile afectate de grindină, patru case, opt anexe gospodăreşti şi 9,4 hectare de teren arabil afectate de scurgerile de pe versanţi. În comuna Dagâţa au fost afectate trei poduri, un podeţ, opt kilometri de drum judeţean şi comunal şi 30 de hectare de teren arabil. Precipitaţiile sub formă de aversă şi scurgerile de pe versanţi au afectat şi şase kilometri de drum judeţean în comuna Lespezi.
În municipiul Paşcani au fost afectate 50 hectare de teren arabil, iar în comuna Costeşti 30 de hectare de teren arabil, zece poduri şi patru kilometri de drum comunal.

"Echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor verifica fiecare situaţie raportată de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi vor stabili în ce proporţie au fost avariate obiectivele respective", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi, Felix Guzgă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.