anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un primar PSD stă înfipt în scaun deși a fost condamnat definitiv pentru proxenetism

GALERIE
Costică Dobre
 • Costică Dobre
- +

În septembrie 2020, la momentul alegerilor locale, în cazierul lui Costică Dobre, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Șuțești din Brăila figura o condamnare definitivă la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

Conform sentințelor de la instanțele de fond și apel consultate de G4Media.ro, Dobre a fost găsit vinovat de ambele instanțe în 2018, în dosar fiind condamnate mai multe persoane, inclusiv fratele și cumnata sa. Membrii rețelei au fost acuzați că au racolat fete din România, o parte fiind minore, și le-au obligat să se prostitueze în Grecia și Spania, exercitând, de multe ori, violențe asupra lor.

Prin decizia definitivă a Curții de Apel Galați din iunie 2018, împotriva lui Dobre nu a fost dictată și o interdicție de a candida, așa că acesta s-a înscris la alegerile locale din septembrie 2020 și a câștigat funcția de edil cu 46,13% din voturi. Contactat de G4Media.ro, Dobre a refuzat să dialogheze spunând ”nu știu cu cine stau de vorbă”.

Pe 22 iunie 2018, prin sentința penală numărul 734 a Curții de Apel Galați, Costică Dobre, actualul primar al comunei Șuțești din județul Brăila, a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

În dosarul trimis la instanță de DIICOT, pe lângă Dobre, au mai fost inculpate patru persoane, o parte rude ale acestuia. Capul rețelei era Ioniță Dobre, fratele actualului edil. Procurorii au susținut că ”Începând din anul 2004, inculpatul Dobre Ioniță împreună cu soția sa, inculpata Dobre Dana Gabriela, au racolat prin inducere în eroare mai multe victime de sex femeiesc pe care le-au trimis în Grecia și pe care Dobre Ioniță le-a obligat să se prostitueze prin amenințări urmate de exercitarea de violențe și supunerea la tratamente degradante. (…) Violențele exercitate de către inculpatul Dobre Ioniță au fost:

– de natură fizică, realizate prin acțiuni de lovire sau alte acte de violență cauzatoare de suferințe;
– de natură sexuală, concretizată prin violarea victimelor și supunerea lor l a perversiuni sexuale;
– de natură economică, constând în controlul asupra bunurilor victimei și în impunerea dependenței materiale a victimei față de inculpat.” Victime ale rețelei au fost nouă fete, dintre care două minore.

La un moment dat, în decembrie 2007, liderul grupării a fost arestat de autoritățile grecești. ”De la această dată, de supravegherea persoanelor care practicau prostituția și de încasarea sumelor de bani provenite din prostituție s-a ocupat inculpatul Dobre Costică”, au precizat anchetatorii DIICOT. În rechizitoriu, aceștia au decupat responsabilitățile membrilor rețelei ”pe baza declarațiilor tuturor victimelor și a persoanelor racolate pentru practicarea prostituției audiate în cauză coroborate cu declarațiile membrilor familiilor acestora, cu procesele–verbale de efectuare a recunoașterilor după planșe foto, procesele-verbale de verificare a intrărilor și ieșirilor din țară ale persoanelor suspecte, ale persoanelor exploatate sexual”.

Mai mult, pe g4media

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.