Un proiect european destinat copiilor ieşeni cu probleme emoţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Un proiect european destinat copiilor ieşeni cu probleme emoţionale

GALERIE
Controlul-emotiilor
  • Controlul-emotiilor
- +

Asociaţia EU-RO-IN din Iaşi, în colaborare cu mai multe instituţii europene, vor desfăşura până în 2021 un proiect european pentru copiii cu probleme emoţionale.

Intitulat „Word of EMOTIONS“, proiectul este realizat în colaborare cu PolarisS.rls din Italia, Municipalitatea din Alzira, Spania, Asociaţia Agifodent din Granada, Spania, Universitatea Erbakan Necmettin din Konya, Provincial Directorate of Family, Labourand Social Services din Ankara, Turcia şi Mobilizind Expertize Lab din Suedia.

Proiectul are în vedere situaţia familiilor în care se află copii cu probleme emoţionale, situaţie existentă mai ales în familiile în care părinţii sunt plecaţi în străinătate la muncă şi lasă copii acasă, dar şi a familiilor monoparentale, dezorganizate sau conflictuale.

„Întrucât problemele de adaptare socio-emoţională la copii se pot manifesta în forme grave, depresie, stres afectiv, abandon şcolar, fuga de acasă, violenţă, comportament deviant, chiar suicid, şi afectează într-o măsură importantă şi pe adulţii care îi îngrijesc, iar rezolvarea lor necesită soluţii educaţionale complexe, proiectul îşi propune să răspundă nevoilor acestora privind creşterea competenţelor“, au menţionat reprezentanţii Asciaţiei EU-RO-IN din Iaşi.

Proiectul are drept public ţintă personalul din instituţiile de educare şi formare sau asistenţă socială sau adulţi care au în îngrijire şi educare copii preşcolari şi de şcoală primară cu probleme de adaptare emoţională.

De asemenea, pe parcursul desfăşurării proiectului se doreşte crearea de materiale şi instrumente care pot fi folosite în educarea grupului ţintă, dar şi aplicarea în comuntăţile locale a unor practici menite să crească calitatea vieţii adulţilor care au în grijă copii cu probleme emoţionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.