Un proiect european destinat copiilor ieşeni cu probleme emoţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un proiect european destinat copiilor ieşeni cu probleme emoţionale

GALERIE
Controlul-emotiilor
  • Controlul-emotiilor
- +

Asociaţia EU-RO-IN din Iaşi, în colaborare cu mai multe instituţii europene, vor desfăşura până în 2021 un proiect european pentru copiii cu probleme emoţionale.

Intitulat „Word of EMOTIONS“, proiectul este realizat în colaborare cu PolarisS.rls din Italia, Municipalitatea din Alzira, Spania, Asociaţia Agifodent din Granada, Spania, Universitatea Erbakan Necmettin din Konya, Provincial Directorate of Family, Labourand Social Services din Ankara, Turcia şi Mobilizind Expertize Lab din Suedia.

Proiectul are în vedere situaţia familiilor în care se află copii cu probleme emoţionale, situaţie existentă mai ales în familiile în care părinţii sunt plecaţi în străinătate la muncă şi lasă copii acasă, dar şi a familiilor monoparentale, dezorganizate sau conflictuale.

„Întrucât problemele de adaptare socio-emoţională la copii se pot manifesta în forme grave, depresie, stres afectiv, abandon şcolar, fuga de acasă, violenţă, comportament deviant, chiar suicid, şi afectează într-o măsură importantă şi pe adulţii care îi îngrijesc, iar rezolvarea lor necesită soluţii educaţionale complexe, proiectul îşi propune să răspundă nevoilor acestora privind creşterea competenţelor“, au menţionat reprezentanţii Asciaţiei EU-RO-IN din Iaşi.

Proiectul are drept public ţintă personalul din instituţiile de educare şi formare sau asistenţă socială sau adulţi care au în îngrijire şi educare copii preşcolari şi de şcoală primară cu probleme de adaptare emoţională.

De asemenea, pe parcursul desfăşurării proiectului se doreşte crearea de materiale şi instrumente care pot fi folosite în educarea grupului ţintă, dar şi aplicarea în comuntăţile locale a unor practici menite să crească calitatea vieţii adulţilor care au în grijă copii cu probleme emoţionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.