anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Un proiect la Ţuţora: „Zidul Chinezesc“ - centru multifuncţional uriaş

GALERIE
casa romano chineza
 • casa romano chineza
- +

Consiliul Local din localitate a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de 200.000 mp. Aici vor fi construite spaţii de birouri şi comerciale, dar şi centre de micro-producţie.

Excelenţa Sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, aflat în vizită oficială la Iaşi, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea oficială a Casei Româno-Chineze, Filiala Iaşi. În cadrul mesei rotunde organizate la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi au avut loc discuţii cu privire la colaborările viitoare cu China, atât în domenii economice, dar şi culturale şi educaţionale. Astfel, unul dintre principalele proiecte discutate vizează dezvoltarea unui centru comercial la Ţuţora pe o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi.

La discuţiile de ieri, care au avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, au participat, în calitate de gazdă, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, alături de Romică Ichim, preşedintele executiv al Casei Româno-Chineze Filiala Iaşi, reprezentanţi au autorităţilor locale, printre care Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi reprezentanţi ai mediului universitar din Iaşi şi Suceava sau reprezentanţi ai mediului de afaceri ieşean din domeniul agricol, alimentar sau tehnic.

Discuţiile au avut drept subiect principal modalităţile de dinamizare a relaţiilor comerciale bilaterale, dar şi posibilitatea atragerii de investiţii şi finanţări chineze în regiunea Moldovei, dar şi domeniile principale vizate de investitorii chinezi. Excelenţa Sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a menţionat că un interes principal al Chinei pentru Iaşi vizează achiziţionarea de produse alimentare, ambasadorul menţionând că există un interes crescut pentru achiziţionarea de vinuri sau brânzeturi din această regiune. Astfel, în acest sens, ambasadorul a solicitat Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi să realizeze o listă de posibili parteneri economici cu care companiile chineze să colaboreze pe viitor.

Ce prevede proiectul?

În ceea ce priveşte viitoarele colaborări cu China, reprezentanţii Casei Româno-Chineze Iaşi au realizat o prezentare în cadrul căreia au fost propuse o serie de domenii şi proiecte care pot fi dezvoltate în parteneriat cu dezvoltatorii chinezi şi instituţiile locale din judeţul Iaşi în perioada următoare. Cel mai important proiect prezentat vizează realizarea unui centru comercial la Ţuţora de aproximativ 200.000 de metri pătraţi. Cornel Bertea Hanganu, reprezentant al Casei Româno-Chineze Iaşi, a fost cel care a prezentat cele patru propuneri de proiecte în cadrul întâlnirii de ieri.

„Avem un proiect comercial, numit Zidul Chinezesc. Este un proiect de valorificare a tradiţiei drumului ce intra în Moldova prin Vama Ţuţora. Prin amabilitatea şi disponibilitatea consiliului local din localitate, vor pune la dispoziţie un teren de 200.000 de metri pătraţi unde vom dezvolta acest proiect. Este un proiect cu spaţii de birouri, cu spaţii comerciale, cu spaţii pentru micro producţie, utilizând avantajul competitiv al apropierii de drumul european, de aeroportul din Iaşi şi de Republica Moldova“, a menţionat în cadrul prezentării Cornel Bertea Hanganu.

De asemenea, Cornel Bertea Hanganu a propus şi colaborări în domeniul medicinii tradiţionale chinezeşti, cu precădere în tratarea persoanelor cu adicţii, a dezvoltării de proiecte ecologice, proiectul propus vizând unul de cercetare şi inovaţie tehnologică cu privire la reciclarea de mucuri de ţigară şi dezvoltarea unei scrumiere inteligente, dar a propus şi deschiderea pe viitor a unui birou al Ambasadei Chineze în România care să faciliteze colaborările economice româno-chineze.

La evenimentul de ieri au participat şi oficialităţi publice locale din Suceava şi Vaslui şi preşedinţii Filialelor Suceava şi Vaslui ale Casei Româno-Chineze. În cursul zilei de ieri, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a avut întâlniri atât cu primarul Municipiului Iaşi Mihai Chirica, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.