Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un punct câştigat, două ratate de Andrei

GALERIE
cristea-andreigol-chindia
  • cristea-andrei
  • gol-chindia
- +

 

Chindia Târgovişte 1-1 (1-0) în etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal .Cristea a egalat scorul şi a irosit o mare ocazie în ultima secundă

Chindia: Aioani – Căpuşă, Iacob. Piţian,Dinu – Neguţ, Dulca, Raţă, Dumitraşcu ('66 – Yameogo)- D.Popa, Florea ('75 – Berisha). Antrenor: Eml Săndoi

Poli: Brînză 5 – Onea 5,5, Frăsinescu 6, Baxevanos 6, Buşu 5,5 – Fr. Cristea 5('36 – Mensah 4; '70 – Zajmovic 5), De Iriondo 6, Passaglia 5,5 – Wanzo5 ('78- Popadiuc), A. Cristea 7,5, Calcan 6,5

Arbitri: Iulian Călin – George Neacşu, Cosmin Vatamanu.

1-0, min.13: lovitură liberă executată de pe partea stângă de Raţă, A.Cristea respinge până la Dumitraşcu, care trage puternic de la 20 m, Brînză, ieșit în întâmpinare,  atinge balonul, dar îl prelungeşte în poartă.

1-1, min. 62: corner executat de Passaglia de pe partea stângă, Frăsinescu prelungeşte cu capul, iar A.Cristea reia prin alunecare în plasă din apropiere

Cartonaşe galbene: Neguţ, Căpuşă / Buşu, Fr.Cristea, A.Cristea

Pe un teren greu din cauza umezelii, dar nu chiar imposibil ca acela de la Craiova (în meciul cu Sepsi din seara precedentă), Chindia şi Poli Iaşi au oferit primă repriză chinuită, în care nicio echipă nu a arătat niscai veleităţi. Semnificativ este faptul că singurul şut cadrat al reprizei a fost golul norocos al lui Dumitraşcu, la care devierea nefericită a lui Brînză a fost decisivă, dar şi inexistenţa vreunui corner timp de 45 de minute spune ceva despre nivelul jocului. Posesia, implicit inţiativa, a aparţinut gazdelor, dar mijlocaşii, cu Neguţ la pupitru, nu au reuşit să valorifice potenţialul celor două vârfuri. Poli a respirat greu timp de 25 de minute, din cauza presingului apărării dâmboviţene, şi a început să mişte spre final, deşi a avut câteva posibilităţi (nu ocazii) de a ţinti poarta, cum a fost lovitura liberă obţinută de De Iriondo şi executată de Calcan în zid.

Repriza secundă a avut o desfăşurare diferită: deşi iniţial Chindia a încercat să-şi dubleze avantajul, balanţa a înclinat încet-încet în favoarea ieşenilor. Şi dacă primul şut cadrat al meciului a aparţinut gazdelor, Poli a avut trei, dintre care primul (min 60, Calcan, din centrarea lui Buşu) l-a întins serios pe portarul lui Săndoi. La al doilea corner al Iaşului, Căpuşă a fost aproape de un euro-autogol, iar la al treilea Cristea a adus egalarea. Meciul s-a încins brusc, Săndoi a încercat să dinamizeze atacul, dar tot ce a ieşit din atacul gazdelor, au fost două şuturi prin surprindere, executate de Berisha ('77) şi Neguţ ('86), primul foarte puternic, dar pe lângă ţintă. Impulsionaţi de îndemnurile lui Pancu de pe margine, ieşenii au forţat victoria. Cristea a trimis cu capul pe lângă poartă ('79), De Iriondo, tot cu capul peste bară ('90^2), dar mai ales, marea ocazie de la ultima fază a meciului (Andrei Cristea, şut plasat pe jos, parat greu de Aioani) arată că un happy-end pentru ieşeni ar fi fost posibil.  În plus, în finalul meciului, posesia a ajuns la nivelul 58-42 % în favoarea Politehnicii.

A semnat şi Brănescu

*După ce cu o zi în urmă a fost oficializat transferul argentinianului Gaitan, venit din Paraguay, ieri a semnat şi portarul Laurenţiu Brănescu cu Poli *Rezerve neutilizate la Poli au fost: Axinte, Cabral, Stan, Mihalache, R.Popa şi Cană *Pe banca de rezerve a Chindiei a stat şi malianul Bourama Fomba, care a jucat în primăvara trecută la Politehnica *Gazdele au reclamat două faze: o poziţie de ofsaid semnalizată la Daniel Popa, pe partea stângă, la începutul părţii secunde şi un contact în careu în final, între Brînză şi Yameogo * Cel de-al doilea meci al zilei în Liga I: FC Hermannstadt – Dinamo 0-2 (0-2). Fabbrini ('29), Nemec ('32).

Declaraţiile antrenorilor

Emil Săndoi: „ Sunt puţin supărat că am luat gol la o fază fixă. Am dominat prima repriză, am început mai bine, am controlat jocul, dar în a doua s-a echilibrat, au fost ocazii de ambele părţi. S-a jucat cu garda jos pe final, dar nu a reuşit nimeni să înscrie.După întrerupere jucătorii îşi intră mai greu în ritm, dar, per total, este un rezultat echitabil. Andrei Cristea e un jucător care a evoluat la un anumit nivel, un atacant de careu foarte periculos, simte golul, în careu e letal”

Daniel Pancu: Cred că rezultatul e corect. În prima repriză n-am recunoscut multe lucruri, plus că le-am făcut cadou câteva faze fixe şi două contraatacuri. Am revenit bine, în repriza a doua am fost mulţumit, în mare parte. În tur, am primit goluri pe care nu meritam să le primim. Azi, la ocazia lui Andrei Cristea, cu puţină şansă puteam pleca cu trei puncte. Sunt dezamăgit de unii jucători care nu se obişnuiesc cu mentalitatea mea. Răbdare prea multă nu mai am.. Am avut răbdare în primele patru luni.Cine greşeşte va plăti!”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri