anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 07.12.2022

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Există o ipoteză, stimaţi telespectatori, anume aceea că un război intestin este inevitabil la filiala din târg a USR, iar câtă vreme dovezile duc spre această teorie, ne facem o datorie de onoare în a o expune, înainte de a fi negată de împricinaţi. Ce vrem să spunem de fapt? După cum aminteam, graţie odihnei prilejuite de zilele libere acordate de onor Guvernul Ciucă, putem acum să stăm strâmb şi să judecăm drept următoarele.

Actuala coaliţie nu se bucură de mare consideraţie în oraşul nostru, cum de altfel nu s-a bucurat de apreciere nici la alegerile de acum un an. Atât PNL, cât şi PSD au pierdut în oraş în faţa USR, iar acum, cu cele două partide într-o coaliţie neagreată local, şi cu USR în opoziţie, este clar că partidul din urmă îşi va menţine supremaţia, ba mai mult, o va spori substanţial. Limpede mai este că la viitoarele alegeri locale atât PNL, cât şi PSD vor veni cu candidaţi separaţi la primărie, cele două dobitoace politice fiind prea mari pentru a-şi permite o cedare de suveranitate în favoarea unui candidat comun în al doilea oraş al ţării.

Tot limpede este faptul că actualul primar va suferi ori o erodare firească uzurii procesului de guvernare locală, ori o condamnare care îl va scoate pur şi simplu din joc. Din aceste două observaţii putem trage o concluzie logică, fără doar şi poate. Deci, dacă USR va fi în faţă, iar primarul actual va fi erodat - ţinând cont că chiar şi atunci când era pe val abia a luat câteva voturi în faţa candidatului USR - concluziunea logică este că de data asta prima şansă la primărie aparţine candidatului USR. Cine găseşte vreo fractură logică în acest raţionament, să vină la redacţie că va primi o sticlă de vin.

Să mergem un pas în faţă. Poziţionarea în pole position a USR va fi atât de clară şi îmbietoare, încât va fi imposibil ca oportunitatea să fie sesizată doar de o singură persoană din interiorul partidului. De fapt, să o spunem pe aia dreaptă, va fi înşfăcată de două personagii: Cosette şi Bodea. Cei doi nu pot cădea la pace, nu pot negocia, pentru că miza-i sigură doar la primărie nu şi la consiliul judeţean. Fiecare va face uz de argumente pe care celălalt nu le are. Cosette mizează pe o anume prospeţime şi un parfum de tehnocrat şcolit în SUA, cu care i-a intimidat pe mulţi până acum, şi la care rezonează lumea din târg dornică să prindă mood-ul vremurilor moderne. Bodea va marşa pe un pragmatism care lipseşte partidului şi pe ideea că „eu fac, ea spune”, care, iarăşi, prinde bine la boborul nostru fin. Deci, să recapitulăm: miză mare şi sigură, determinare, el - mascul feroce, ea - femeie fatală. Va fi un crush pe cinste. Of, of, of, unde-i dragostea de altădată!

**** PONT ****

Materialul de mai sus este o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

Lucian DÎRDALA

Uniunea Europeană priveşte din nou către sud-est

În stilul consacrat al summit-urilor desfăşurate sub egida Consiliului European, se va încerca afişarea unei solidarităţi încurajatoare între membrii UE şi partenerii lor din sud-estul Continentului.

opinii

Umbra Regelui

Florin CÎNTIC

Umbra Regelui

Pe 5 decembrie tocmai am comemorat cinci ani de când Mihai I, ultimul monarh constituţional al României, ne-a lăsat mai singuri. După ură viscerală şi bocete ipocrite la catafalc a venit şi vremea uitării împotriva căreia nu putem lupta decât activând memoria scurtă. Ca de exemplu:

Arteziana Balenă din Puşkin

Radu PĂRPĂUȚĂ

Arteziana Balenă din Puşkin

Generaţii şi generaţii de studenţi, care au făcut facultatea în Copoul Iaşilor, desigur că ştiu ce este aceea Balena: fântâna arteziană din campusul Titu Maiorescu (zis de cei mai vechi Puşkin sau, cum zicea o... tovarăşă cu multe fuste - Puşchiu), având conturul unei balene sau, în fine, al unui peştoaice, din părculeţul de lângă căminele de fete de aici. 

Atât de rar - César Franck

Alex VASILIU

Atât de rar - César Franck

La 10 decembrie se vor împlini două secole de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi compozitori - César Franck. Aderenţa sa la tehnicile de scriitură clasice şi romantice, inventivitatea, ardenţa emoţională, frumuseţea temelor melodice impresionând instantaneu, imprimându-se definitiv în memorie sunt calităţi ce i-au asigurat autorului francez succesul în timpul vieţii şi pe parcursul timpului.

pulspulspuls

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Olecuţă de lecţie de gramatica limbii române pentru cei care-o agresează chiar de ziua ţării

Ehehei, unde-s vremurile când, ca să intri la facultatea de drept, mâncai pe pâine manualele de gramatică a limbii române? 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.