Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Există o ipoteză, stimaţi telespectatori, anume aceea că un război intestin este inevitabil la filiala din târg a USR, iar câtă vreme dovezile duc spre această teorie, ne facem o datorie de onoare în a o expune, înainte de a fi negată de împricinaţi. Ce vrem să spunem de fapt? După cum aminteam, graţie odihnei prilejuite de zilele libere acordate de onor Guvernul Ciucă, putem acum să stăm strâmb şi să judecăm drept următoarele.

Actuala coaliţie nu se bucură de mare consideraţie în oraşul nostru, cum de altfel nu s-a bucurat de apreciere nici la alegerile de acum un an. Atât PNL, cât şi PSD au pierdut în oraş în faţa USR, iar acum, cu cele două partide într-o coaliţie neagreată local, şi cu USR în opoziţie, este clar că partidul din urmă îşi va menţine supremaţia, ba mai mult, o va spori substanţial. Limpede mai este că la viitoarele alegeri locale atât PNL, cât şi PSD vor veni cu candidaţi separaţi la primărie, cele două dobitoace politice fiind prea mari pentru a-şi permite o cedare de suveranitate în favoarea unui candidat comun în al doilea oraş al ţării.

Tot limpede este faptul că actualul primar va suferi ori o erodare firească uzurii procesului de guvernare locală, ori o condamnare care îl va scoate pur şi simplu din joc. Din aceste două observaţii putem trage o concluzie logică, fără doar şi poate. Deci, dacă USR va fi în faţă, iar primarul actual va fi erodat - ţinând cont că chiar şi atunci când era pe val abia a luat câteva voturi în faţa candidatului USR - concluziunea logică este că de data asta prima şansă la primărie aparţine candidatului USR. Cine găseşte vreo fractură logică în acest raţionament, să vină la redacţie că va primi o sticlă de vin.

Să mergem un pas în faţă. Poziţionarea în pole position a USR va fi atât de clară şi îmbietoare, încât va fi imposibil ca oportunitatea să fie sesizată doar de o singură persoană din interiorul partidului. De fapt, să o spunem pe aia dreaptă, va fi înşfăcată de două personagii: Cosette şi Bodea. Cei doi nu pot cădea la pace, nu pot negocia, pentru că miza-i sigură doar la primărie nu şi la consiliul judeţean. Fiecare va face uz de argumente pe care celălalt nu le are. Cosette mizează pe o anume prospeţime şi un parfum de tehnocrat şcolit în SUA, cu care i-a intimidat pe mulţi până acum, şi la care rezonează lumea din târg dornică să prindă mood-ul vremurilor moderne. Bodea va marşa pe un pragmatism care lipseşte partidului şi pe ideea că „eu fac, ea spune”, care, iarăşi, prinde bine la boborul nostru fin. Deci, să recapitulăm: miză mare şi sigură, determinare, el - mascul feroce, ea - femeie fatală. Va fi un crush pe cinste. Of, of, of, unde-i dragostea de altădată!

**** PONT ****

Materialul de mai sus este o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X