Un Rege pentru toţi românii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Un Rege pentru toţi românii!

GALERIE
Onofrei Catalin200
  • Onofrei Catalin200
- +

Planul ultrasecret al lui Băsescu de a-l răsturna pe preşedintele Ponta!

Din două una. Pornind de la măsurile duduitoare ale Guvernului Ponta din ultimul timp, anul 2015 va fi ori unul senzaţional pentru întreaga societate românească ori unul catastrofal. Cale de mijloc se pare că nu prea există. Decizia premierului Ponta de a sacrifica fondurile pentru cultură şi educaţie în favoarea ajutoarelor sociale nu trebuie să ne sperie. Suntem o naţiune de pomanagii, nu de laureaţi ai premiului Nobel! Amărăştenii alcătuiesc talpa ţării. Iar unde nu-i talpă, vai de picioare!

Evident, Traian Băsescu şi-ar dori să se întâmple a doua variantă. Din invidie. Actualul şef al ţării a şi subliniat de mai multe ori, în intervenţiile sale, că 2015 poate fi considerat un an de risc maxim. Din foarte multe motive, nu toate interne. De va fi chiar aşa, viitorul preşedinte al ţării, Victor Ponta, (se mai îndoieşte cineva?) va trebuie să facă faţă resurecţiei dreptei revanşarde.

Dar, după cum decurg lucrurile în acest moment pe scena politică românească, noua dreapta va fi reprezentată în viitorul apropiat tot de vechiul Traian Băsescu. Figura duplicitară făcută de PDL în teritoriu şi rândurile tot mai subţirele ale PNL dau puţine şanse Alianţei Creştin Liberale de a-şi impune candidatul la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Chiar şi beneficiind, în turul al doilea, de o mobilizare generală a suporterilor dreptei, Iohannis nu poate ieşi, decât printr-o incredibilă răstunare de situaţie (a la Băsescu), din siajul lui Ponta.

Prin urmare, peste vreun an, invocând destrămarea ACL, dar şi dezastrul iminent care pândeşte ţara, pensionarul Băsescu va intra din nou în lumina reflectoarelor, spre ciuda lui Dan Voiculescu. Lovitura de imagine va fi minuţios pusă la punct. Căci Băsescu, fără să renunţe de tot la PMP, va reactiva PNŢCD şi va flutura ideea monarhiei. Mizând pe o nouă simbolistică politică, în care Seniorul Coposu va juca rolul central, fostul preşedinte va zgândări coarda lacrimogenă a românului, dar şi nevoia irepresibilă a poporului de a-şi reinventa mereu istoria. Şi de a se identifica mai ales cu eroi din trecut şi nu cu modele din prezent. În acest context, nu ştiu ce se va întâmpla cu flecarul lider ţărănist Aurelian Pavelescu, dar cel mai bine ar fi să nu se întâmple nimic.

Apoi, asemenea politicienilor din alte vremuri, Traian Băsescu va cere un Rege pentru Ţară. Aici, s-ar putea spune că între Regele Mihai şi Băsescu există o antipatie reciprocă şi evidentă, alimentată mai ales de anumite declaraţii nepotrivite ale ultimului. Aşa e, dar Băsescu va fi interesat mai curând de exploatarea politică a ideii de monarhie, şi nu neapărat de punerea ei în practică. Ideea unui suveran iubitor de ţară, plasat deasupra intereselor neruşinate ale partidelor, va fi arma de foc cu care va trage permanent în Ponta. Şi va avea succes, dacă viitorul preşedinte se va confrunta destul de rapid cu nemulţumirea populaţiei. Nemulţumire care ar putea apărea dacă românii vor trebui să dea înapoi înzecit ce au primit cu atâta dărnicie lunile acestea.

Totuşi, ţinând cont că aproximativ 15% dintre români se declară regalişti, proiectul monarhiei în sine, ambalat cu eleganţă şi servit la momentul oportun, ar putea prinde.

Căci dacă, dată fiind firea cea sucită a românilor, ne va fi imposibil să avem vreodată un preşedinte pentru toţi, nu ar fi exclus să existe în viitor un Rege pentru toţi românii! Iubitor de ţară şi deasupra intereselor neruşinate ale partidelor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.