Un român i-a lăsat “mască” pe austrieci: a cumpărat o cocioabă cu 775.000 euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un român i-a lăsat “mască” pe austrieci: a cumpărat o cocioabă cu 775.000 euro

GALERIE
adapost Austria
  • adapost Austria
- +

Un român a cumpărat o cabană dărăpănată pentru exorbitanta sumă de 775.000 de euro. Situată în nord-estul Salzburgului, pe malul lacului Wolfgangsee, construcţia de lemn nu are decât 12 metri pătraţi, locuitorii zonei find uimiţi de banii pe care românul a decis să-i ofere pentru aceasta la o licitaţie publică. Identitatea cumpărătorului este necunoscută. 

Locuitorii din Saint Gilgen, satul în care se află cabana, sunt obişnuiţi să audă de preţuri piperate atunci când e vorba de construcţii de lângă lac, însă suma cu care s-a încheiat licitaţia publică pentru baraca de 12 metri i-a uimit chiar şi pe ei, catalogând-o drept „o nebunie”, după cum scrie presa locală. Titulatura pare îndreptăţită, mai ales că baraca nu este conectată la reţeaua electrică, la apă curentă sau la canalizare.

De asemenea, terenul pe care este construită poate fi utilizat numai până în anul 2024, el aflându-se în propritatea Pădurilor Federale. Mica construcţie din lemn a stârnit mare interes la licitaţie, 20 de ofertanţi propunând sume, printre care şi un fost consilier de stat. Anterior evenimentului, autorităţile eliberaseră o autorizaţie de construire pentru o nouă clădire, deci românul se va putea apuca în voie să-şi ridice amplasamentul - cel mai probabil va fi destinat turiştilor, zona fiind la mare căutare de către aceştia.

SURSA: adevarul.ro


 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.