anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

GALERIE
puls
 • puls
- +

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Dacă asumarea unei canidaturi liberale este îndoielnică, ideea de a merge independent, dar susţinut de partid, pare a fi mai atractivă. Imaginaţi-vă o confruntare între el şi simpatica Cosette, în care ea ar încerca să ia faţa cu trecutul ei de absolventă la Boston, la o aruncătură de băţ de Harvard şi Yale.

Ce ar răspunde ochelaristul? Ei, bine, ar invoca faptul că a terminat un doctorat la Oxford, o universitate la fel de prestigioasă, ba, chiar mai ceva decât a preopinentei. Ar mai declama ceva în stil profesoral, graseind un pic, pentru a induce un complex de superioritate mai tinerei contracandidate, anume că experienţa sa de premier şi şef al SIE nu se compară cu cea de susţinătoare a lui Bernie Sanders, care o recomandă pe Cosette (ce-i drept, şi ea are experienţa a două mandate de deputat).

Cu toate acestea, trebuie să recunoaştem că nu este suficient pentru victorie. Ideea unui sprijin maculat, venit din partea unui partid care a călcat în picioare tradiţia şi valorile, este greu de suportat într-un oraş ca al nostru, unde elita este pură ca apa de izvor, iar ideea de compromis este de neacceptat, faţă de aceasta purtându-se mască de protecţie în universităţi.

Mai trebuie observat aici că electoratul de masă, presupus a fi adus de partid, cel mai obişnuit cu compromisul, nu este punctul forte al MRU, şi oricum numai cu acesta nu are şanse de izbândă

Tandemul Cioloş - MRU, o echipă redutabilă

Iată de ce intră în scenă în acest moment al scenariului nostru, domnul Dacian Cioloş, personagiu care a plecat din USR, dar a luat cu el parfumul de politician de tip nou, care nu face compromisuri şi care a renunţat la preşedinţia USR tocmai ca să arate că echipa lui Barna şi Drulă a eşuat într-un mod de a face politică de tip vechi, corupt şi malversaţionist.

Ei, închipuiţi-vă, vă rugăm, stimabililor, cum ar arăta un tandem Cioloş şi MRU? Nu-i aşa că ar arăta bine? Ia, puneţi, pls, la toate acestea, şi susţinerea PNL! S-ar spune, iată, la Iaşi liberalii merg dimpreună cu partidul lui Cioloş, adică cu acea aripă din USR cu care s-ar fi putut guverna, încercând să refacă o coaliţie firească, nu cea împotriva naturii, cu PSD, adicătelea.

Mai mult, iată, au candidat un liberal, care a fost premier, dar care este susţinut şi de Cioloş! Iată, prin urmare, scenariul care ar băga sula în coaste USR-ului, ar da o gură de oxigen liberalilor, şi ar lansa noul partid al lui Cioloş chiar la nivel naţional. Nu ar fi acesta scenariul din care ar câştiga toată lumea de factură liberală? Ar fi, desigur, chiar dacă nu vă place suntem convinşi că vedeţi logica succesului aici.

Dar, vă veţi întreba, electoratul câştigă? Boborul, adică, el, boborul, câştigă? Ei, bine, asta este o altă mâncare de peşte, pe care o vom consuma un pic mai târziu, pe la toamnă adică, atunci când se bagă năvodul în iazuri, iar mitropolitul va da dezlegare la mâncat asemenea dobitoace de pe sub ape.

 **** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.