De Business

Punem punctul pe știi

Un senator ieşean l-a învins în instanţă pe administratorul judiciar al firmei unde este acţionar

marți, 30 iunie 2015, 01:50
3 MIN
 Un senator ieşean l-a învins în instanţă pe administratorul judiciar al firmei unde este acţionar

Parlamentarul PSD Florin Constantinescu (FOTO) va fi trecut în tabelul creditorilor de la firma ACK Fluid cu o sumă mai mare decât a acceptat iniţial administratorul judiciar.

Senatorul ieşean PSD Florin Constantinescu şi coacţionarii de la firma ACK Fluid au câştigat procesul cu adminsitratorul judiciar prin care solicitau înscrierea în tabelul creditorilor cu sume mai mari decât cele acceptate iniţial. Concret, Neculai Agavriloaei a declarat iniţial o creanţă de 118.368 lei, iar Aristotel Katzighera şi Florin Constantinescu au câte 86.666 lei, administratorul judiciar respingând cererile şi trecâtnd în tabelul preliminar de creanţe în dreptul fiecăruia câte 65.000 lei, pe motiv că nu există documente justificative.

În luna septembrie a anului trecut, acţionarii ACK Fluid au depus contestaţii, iar două luni mai târziu au apărut şi documentele justificative, astfel că adminsitratorul judiciar a cerut judecătorului sindic să accepte contestaţiile şi să treacă în tabelul creditorilor sumele solicitate iniţial. „Avându-se în vedere că nu au fost luate în considerare toate documentele depuse de către creditori în susţinerea cererilor de creanţă şi observând că reprezentanţii administratorului judiciar au achiesat la contestaţiile formulate, fiind de acord cu admiterea acestora, instanţa va considera întemeiate contestaţiile urmând a le admite, definitivând cu sumele majorate tabelul preliminar de creanţe”, potrivit sentinţei judecătorului sindic.

În afara contestaţiilor acţioanrilor a fost înregistrată la Tribunalul Sindic şi contestaţia creditorului Vodafone România, iar în acest caz administratorul judiciar a solicitat prin întâmpinare respingerea contestaţiei. În fapt, Vodafone a declarat o creanţă în valoare de 29.760 lei, iar adminsitratorul a diminuat-o cu 25.795 lei motivând că ar fi fost calculată în baza unei clauze abuzive incluse în contract. Potrivit contestaţiei, între ACK Fluid şi Vodafone a fost semnat un contract în septembrie 2012, care a fost reziliat în aprilie 2014 deoarece firma unde senatorul Florin Constantinescu este acţionar nu şi-a achitat obligaţiile contractuale. Pe lângă debitul de circa 4000 lei, Vodafone a impus şi o clauză de reziliere de peste 25.700 lei. În motivarea sentinţei, judecătorul a constatat că în contractul dintre părţi este specificată o clauză de reziliere, astfel că Vodafone nu a comis un abuz când a calculat-o.

În plus, judecătorul sindic susţine că nue xistă o hotărâre judecătorească prin care să se arate că acea clauză ar fi abuzivă, el neavând calitate în cadrul acestui proces de a face astfel de analize. În cele din urmă, considerând că adminsitratorul judiciar a putât cere în baza unor documente să fie acceptate creanţele acţionarilor, poate fi acceptată şi creanţa Vodafone în baza contractului. „Având în vedere faptul că administratorul judiciar a apreciat că poate înscrie creanţele declarate de creditorii Agavriloei Neculai, Katzighera Aristotel Ştefan şi Constantinescu Florin astfel cum au fost solicitate si întrucât, aşa cum a fost detaliată anterior contestaţia Vodafone România SA este întemeiată, instanţa urmează să le admită şi să dispună în sarcina administratorului judiciar efectuarea cuvenitelor modificări în tabelul definitiv al Creanţelor”, potrivit sentinţei. Societatea păşcăneană are de achitat către creditori peste 7,5 milioane lei.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii